Columns

Wethouders

Er zijn onderhandelingen over wat wordt genoemd het 'collegeprogramma', maar je voelt met je klompen aan wie er wethouder gaat worden.

Pierre Tuning

Op de Hoek

'Hoera het is vandaag' staat er op een bordje boven de bar. Briljante kreet. Drukt je weer eens met de neus op het feit dat ondanks dat er veel te zaniken en te zeuren valt, het goed is om elke dag te vieren. Zeker als je gezond van lijf en leden bent. En dat zijn wij.

Gezondheid

Je mag niet meer roken in de rookruimte. Je mag niet meer drinken dan hooguit één glas alcohol per dag – en zelfs dat is eigenlijk heel slecht voor je. Hoogste prioriteit is altijd de lichamelijke gezondheid.

Pierre Tuning

Dinsdagmiddag

Zomaar even op de fiets naar het dorp. Dat moet ik van mijzelf, want eindelijk is de kou letterlijk een beetje uit de lucht. De zon schijnt en het is het gewoon zonde om binnen te blijven en maar te zitten bikkelen achter mijn laptop.

Truus oudendijk 

Gaarkeuken

Suggesties zijn welkom. Je verbouwt de Oude Veiling – die wordt volledig gestript en opnieuw ingericht voor € 1,2 miljoen (het Schipholfonds draagt € 762.690 bij).

Pierre Tuning

Armoedig

Verkiezingen achter rug. Ik heb de debatten gevolgd, de reacties op de stellingen gelezen, was bij het afscheid van de oude raad en bij de installatie van de nieuwe.

Ik had het er behoorlijk druk mee de afgelopen weken.

Truus Oudendijk

Management

De econoom Marcel Canoy heeft een nieuwe term gehoord: 'Zeemeeuw management. Je krijst wat, schijt de boel onder en vliegt weer weg.'

Pierre Tuning

Column: Komt goed

'Allemaal asielzoekers in je huis?' grijnst de groenteman als ik een kist perssinaasappels koop in plaats van de gebruikelijk dertig stuks.

Truus Oudendijk

Pennenstreek: Vergeten

AALSMEER De kiezers zijn vergeetachtig. En de partijen die daar handig gebruik van maken, behalen de grootste winst.

Pierre Tuning

Pagina's