Columns

Column Truus Oudendijk: Flower Festival

Het was een bloemig weekend. Voor mij de eerste keer dat ik het Flower Festival bezocht. De jaren ervoor was ik op vakantie of had andere bezigheden. 'Wat vind je ervan?' vroeg een kennis aan me. 'Dat weet ik niet' antwoordde ik in alle eerlijkheid.

PENNENSTREEK Ambtenaren

We weten nu wat onze wethouders gaan doen. 'Portefeuilles' heet dat.

Pierre Tuning

Robbert-Jan van Duijn (CDA) krijgt onder meer: Jeugd(zorg), Onderwijs, Sport en Ruimtelijke Ordening.

Column Truus Oudendijk: Tuin

Wat een feest, die Open Tuinen dagen. Op die in Rijsenhout na, hebben we ze allemaal bezocht. Voor manlief was het een eye-opener. 'Onze tuin kan makkelijk meedoen', zei hij tegen me. Ja natuurlijk, dat wist ik ook wel.

PENNENSTREEK Erfenis

Het is een leuke erfenis waarmee het vorige college de nieuwe wethouders heeft opgezadeld.

Pierre Tuning

Column Truus Oudendijk: Genoeg

Zondagmorgen en het was zomaar stil in de lucht. We misten het vliegtuiglawaai zo, dat we besloten zelf maar voor pestherrie te zorgen.

PENNENSTREEK Raar-net

Het R-net van Connexxion is een raar net. Men pocht op de snelheid van de milieuvriendelijke elektrobussen – maar aan die snelheid wordt de passagier opgeofferd.

Column Truus Oudendijk: Heet

Het irritatieniveau is hoog met deze temperaturen. Dertig graden is zo niet mijn ding. Ik moet van alles doen, maar er komt geen klap van terecht. Ik erger me mateloos aan alle dingen die maar naar beneden vallen.

Pennenstreek: Verdozing

Het is onmogelijk om het niet op te merken: het land komt steeds meer vol te staan met grote doosachtige gebouwen. In de Volkskrant werd dat 'verdozing van het landschap' genoemd – een term die je steeds vaker hoort. Het meest opvallend zijn de computerdozen bij Schiphol.

Klacht

Ik beklaagde mij ooit over een ambtenaar in een Pennenstreek. Meteen kreeg ik burgemeester Nobel aan de lijn: geen kritiek leveren op ambtenaren; dat doe je bij het verantwoordelijke bestuur.

Pierre Tuning

Pagina's