Columns

Columnist:

Pennenstreek

Stembureau

In het weekend ligt in Aalsmeer alles op zijn reet. Behalve één dingetje: op vrijdagmiddag om vier uur heeft het Centraal Stembureau voor de komende Raadsverkiezing beslist over: de kandidatenlijsten, de aanduiding van een politieke groepering en het nummeren van de kandidatenlijsten.

Stijlicoon

Papa Ikea is dood. Ik hoorde het laatst en stond er toch even bij stil. Ik mag papa zeggen, want ik behoor tot de family.

Columnist:

Pennenstreek

Ervaren

De 'nestor' van de Raad heeft zich bij de AA-partij van Dick Kuin gevoegd. 'Nestor' betekent in dit geval: de langst zittende zetelklever, zijnde René Martijn.

Pierre Tuning

Een bericht noemde beide raadsleden: 'ervaren politici'. Dat kan je wel zeggen!

't Gele Gevaar

Er kan veel van mijn verlanglijstje geschrapt en dat wil wat zeggen, want er stond het nodige op: Sevilla, de druipsteengrotten van Nerja, Jerez de la Frontera voor de sherrycultuur, Cordoba, Ronda met zijn prachtige brug, en met stip op een: La Alhambra in Granada.

Columnist:

Pennenstreek

Aardgasloos

Pierre Tuning

We moeten van het aardgas af. Het kan tien jaar duren, vijftien of twintig jaar voordat het gas op is. Dan is 130.000 km gasleiding overbodig geworden. Het is jammer voor Groningen, maar de kraan nu dichtdraaien, kan nog niet. Dan zitten we allemaal in de kou.

Afzien

Klaar met avonturen, had ik mijzelf beloofd. Een gezellig jurkje, gelakte nagels en witte wijn op het terras. Dat was zo ongeveer mijn idee. In januari niet helemaal realistisch, dat realiseerde ik mijzelf ook wel. Maar toch, het kwam aardig in de buurt.

Pagina's