• Archieffoto.

    Archief | Pixabay
  • De verdachte.

    Politie.nl

Politie zoekt man die pinde met gestolen pinpas

AALSMEER De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op woensdagmiddag 16 oktober te hebben gepind met een gestolen pinpas bij een geldautomaat in Aalsmeer

Een mevrouw wil die woensdag afrekenen in een winkel in Aalsmeer als zij er achter komt dat haar portemonnee niet meer in haar tas zit. Ze heeft even daarvoor boodschappen gedaan in een supermarkt in Aalsmeer en daar de portemonnee nog gebruikt. Terwijl het slachtoffer snel op zoek gaat naar haar portemonnee, wordt ze gebeld: haar bank heeft contact opgenomen omdat er ongewone handelingen hebben plaatsgevonden op haar bankrekening. Er blijkt een groot geldbedrag te zijn opgenomen met de bankpas die in de portemonnee zat die het slachtoffer kwijt is. De portemonnee is dus niet zoek geraakt, maar waarschijnlijk gestolen. Van de pintransactie met de gestolen pinpas, bij een pinautomaat aan het Poldermeesterplein in Aalsmeer rond 14.00 uur, zijn camerabeelden.

Het slachtoffer doet aangifte en in het politieonderzoek dat volgde, is het vermoeden ontstaan dat de pincode van het slachtoffer is afgekeken/gefilmd door een man achter haar in de rij bij de supermarkt. Op camerabeelden uit de supermarkt is te zien dat de man achter haar mogelijk filmt als het slachtoffer afrekent bij de kassa. Het onderzoeksteam vermoedt ook dat dit dezelfde man is als de man die geld opneemt met de gestolen pinpas.

SIGNALEMENT Het signalement van de verdachte is als volgt: het gaat om een man, met een lichte huidskleur en normaal postuur, zijn leeftijd wordt geschat tussen de 25 en 35 jaar oud. Onderstaande foto is een screenshot van camerabeelden van de verdachte.

VRAGEN Er zijn camerabeelden van de verdachte en het onderzoeksteam wil graag weten wie hij is. Wie de man op de beelden herkent of wie andere informatie in deze zaak heeft, wordt gevraagd dit door te geven aan de politie. dat kan door het invullen van het tipformulier online of telefonisch via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.