• Archief

Eigenaar spot eigen gestolen auto; man (19) aangehouden

AALSMEER De politie heeft dinsdag na de tip van een inwoner een man kunnen aanhouden die in een gestolen auto reed. De tip kwam van de verraste eigenaar van de auto, die zelf zijn gestolen auto had zien staan op een parkeerplaats. De auto was begin januari gestolen met de sleutel er nog in.

De politie geeft aan dat na de diefstal iemand aangehouden is na herkenning op camerabeelden, maar van de auto miste nog ieder spoor.

De politie geeft op haar Facebookpagina uitleg over hoe de aanhouding in zijn werk ging: "De melder hield de auto in het oog terwijl politiecollega's onderweg waren om dit over te nemen. Plotseling zag de melder een persoon in de auto stappen en wegrijden. Alle collega's in de omgeving stonden op scherp. De auto werd door collega's in opleiding en hun begeleiders gespot op de Legmeerdijk. Onze noodhulpauto is voor de auto gaan rijden om deze klem te zetten."

De bestuurder werd direct aangehouden en betrof een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is overgedragen aan de recherche en de auto is in beslag genomen.

Door de aanhouding was de Legmeerdijk korte tijd niet toegankelijk.