• PR

Herindeling

Pierre Tuning

Het ziet ernaar uit dat op 21 maart voor het laatst een raadsverkiezing wordt gehouden in de zelfstandige gemeente Aalsmeer. Toekomstig oud-AB-raadslid René Martijn ziet het al aankomen. Hij twitterde in krom Nederlands: 'Waarnemend burgemeesters in Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer, Aalsmeer en per 1 maart Uithoorn! Is er een herindeling op komst? Laten we hopen en vechten van niet! Aalsmeer zelfstandige gemeente!'

Er is een slordige miljoen euro geïnvesteerd in een 'zelfstandige' raadzaal - maar dat zal niet helpen. Wij worden al vanuit Amstelveen bestuurd. Ambtenaren hebben hun werkplek in Amstelveen, rijden rond in auto's van Amstelveen en als je de gemeente Aalsmeer belt, krijg je Amstelveen aan de lijn. Het Aalsmeerse gemeentehuis wordt gebruikt als stadskantoor en vergaderruimte, dat is alles.

Het is de vraag of dat erg is. Moeten wij blij zijn met het 'zelfstandige' bestuur dat we de afgelopen jaren hier hebben gehad?

Laat Amstelveen het maar helemaal overnemen. Bovendien is het wel leuk dat er bij Bovenkerk al een straat naar mij is genoemd: Handweg.