• PR

Modderschuit

Pierre Tuning

'De Aalsmeerse politiek wordt gekenmerkt door verstoorde verhoudingen, onvoldoende bereidheid tot samenwerking, geen leiderschap en geen gezamenlijke visie.'

'Deze gemeente onder de rook van Schiphol heeft al sinds mei 2015 een waarnemend burgemeester omdat de kust niet veilig is voor een sollicitatieprocedure.' Dit schreef het dagblad Trouw een paar weken geleden.

De plaatselijke coryfeeën die verantwoordelijk zijn voor dit zooitje, zien we niet meer terug. Van de wethouders Ad Verburg en Gertjan van der Hoeven wisten we het al. Maar nu blijkt heel AB de pijp aan Maarten te hebben gegeven. Dat betekent dat ook wethouder Jop Kluis verdwijnt en met hem zijn hele fractie - behalve Dick Kuin. Die heeft zich afgescheiden omdat hij niet meer op de kieslijst van AB werd gezet - een kieslijst waar verder niemand anders op wil staan! We hebben in Aalsmeer weinig plezier beleefd aan AB, maar hier word je toch wel vrolijk van.

Robbert-Jan van Duijn wil wel graag door. Belangrijk programmapunt van zijn CDA is een Nederlandse vlag in de raadzaal. Een vlag op de modderschuit!