• Eigen foto

PENNENSTREEK: Groenste

Het pas opgerichte MVO Platform wil Aalsmeer de groenste gemeente van Nederland maken. Dat zal niet meevallen.

Pierre Tuning

Amstelveen is al de groenste stad en Zuidlaren het groenste dorp. Maar in Aalsmeer gaat het zakenleven aan de slag met MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Koplopers zijn Cor Millenaar (Mercedes-Benz), John Celie (Groenland), Ger Loogman (Tanken & Wassen) en Tom de Vries (Scheepsbouw).
Als je opzoekt wat MVO inhoudt, komt er heel wat bij kijken. 'Milieubewust' en 'duurzaam', daarvan weten we nu wel ongeveer wat dat betekent. Maar je krijgt te maken met 'sustainability', 'stakeholders' en de 'MVO Prestatieladder' die 'vijf niveaus' heeft en die 'al deze deelaspecten onder de noemer van het internationaal
geaccepteerde management-concept People, Planet en Profit (Prosperity) in hanteerbare eisen integreert'. Het zal niet meevallen de vereiste certificaten te halen.
Voorlopig houden de meeste Aalsmeerders zich meer bezig met festiviteiten als: Aquapalooza, Plaspop, Midzomernacht Hippiemarkt, Vuur en Licht op het water, de Feestweek en niet te vergeten de Pramenrace. Daarmee is Aalsmeer de blauwste gemeente van Nederland.