• Archief BDU

Pennenstreek: Nieuw beleid

De verkoopster van de daklozenkrant is door Albert Heijn buiten de deur gezet.

Pierre Tuning

Helemaal in de sfeer van Kerstmis, want dan is het nat en koud buiten – en voelt het in de supermarkt des te behaaglijker. Helemaal 'Het Meisje met de Zwavelstokjes', moet Appie gedacht hebben. De winkelchef – die tegenwoordig 'manager' genoemd wordt – werd door verontwaardigde klanten ter verantwoording geroepen. Hij verklaarde dat het hier gaat om 'nieuw beleid'. Je kunt dus wel zeggen dat er een frisse wind waait bij Albert Heijn. Buiten nog meer dan binnen.
Ook het Witte Weekblad ontkomt niet aan 'nieuw beleid'. Op de redactie heeft een herverdeling van taken plaatsgevonden. Na ruim twintig jaar wordt Dorothee Klopper 'van Aalsmeer afgehaald'. Haar nieuwe taak wordt redactie Hoofddorp en Nieuw-Vennep.
Dorothee was de redacteur die mij vroeg een wekelijkse column te verzorgen. Nu zij wegvalt, bindt niets mij meer aan het Witte Weekblad. Deze Pennenstreek 265 is de laatste voor deze krant – en de eerste die in de internetkrant AalsmeerVandaag verschijnt. Daar is hij vanaf nu wekelijks te vinden. Het jaar 2019 wordt het jaar van 'nieuw beleid'!