• Truus Oudendijk

Truus Oudendijk: Nieuwe Bank

'Die werelddekking kan er wel af', zei manlief toen we tussen alle verzekeringen ook de reisverzekering onder de loep namen.

Truus Oudendijk

Elk jaar doen we even een check-up: hebben we dat nog wel nodig? We waren het roerend eens, werelddekking hoeven we niet meer. Hij gaat niet meer op verre zakenreizen en gezamenlijke Afrikaanse avonturen hebben we ook gehad. We blijven binnen Europa, fijn met de camper op pad. Er staat nog wel het een en ander op het verlanglijstje.

Maar eerst kochten we een bank. Dat was al jaren het plan, maar we konden het maar niet eens worden, zoals gewoonlijk. Ik wilde iets straks en moderns, hij een exemplaar waarvan ik dacht: over mijn lijk, maar die komt er niet in. Zo sjouwden we van tijd tot tijd een meubelboulevard af, konden niks kiezen en vergaten het vervolgens maar weer.

Maar een maand geleden kwam ik een bank tegen die helemaal was zoals ik bedoelde. Ik nam schoondochter nog even mee ter bevestiging van mijn goede smaak en zei thuis tegen manlief: 'ik weet het hoor, die wordt het, ga jij nou nog even mee om een kleur te kiezen'. Aldus geschiedde, al had het nog wel wat voeten in aarde. Hij is niet zomaar om. Bij bestellen en aanbetalen zei de vrolijke verkoper: 'We verloten een leuke reis vanwege ons veertig jarig bestaan, doet u mee?' 'Welja, vul maar in dat formulier'. Thuis tegen elkaar: 'We winnen toch nooit wat'. Dat kan ook niet anders, want we doen nooit aan iets mee. Behalve nu dan.

Een paar dagen geleden gaat de telefoon: 'Met de Ruijter Meubel, bent u mevrouw Oudendijk?' Ha, denk ik, de bank komt eraan. Dat is vlot.

'U heeft een droomreis naar Mexico gewonnen'. Ik heb wel drie keer gezegd: 'U maakt een grapje, dit is niet echt waar'. Pas toen mijn kleinzoon 's avonds vanaf de Facebook pagina van De Ruijter een filmpje toverde, waarin een notaris onze naam noemde, kreeg ik er vertrouwen in. Maar totdat ik in de Cruquius met koffie, gebak en bloemen aan een tafeltje zat heb ik gedacht in een soort Benidorm Bastards te zijn beland. Toch is het serieus waar. Begin volgend jaar zit ik aan een of andere Zuid-Amerikaanse playa en dobber ik in de Mexicaanse Golf. Goed dat ik net een nieuw badpak heb gekocht. Die verzekering moeten we bijstellen en ik vraag me nu ook af of ik misschien toch niet eens een staatslot moet kopen.