• PR

Tweespalt

Pierre Tuning

SPIE valt uit elkaar, maar de Pramenrace gaat door. AB valt uit elkaar, maar Dick Kuin gaat door. PACT valt uit elkaar, maar PvdA, GroenLinks en D66 gaan door.

Wat is er in vredesnaam gebeurd?

Ja, 'verschil van mening' over 'het beleid'. Wie? Wat? Welke mening? Welk beleid?

Bij SPIE gaat het kennelijk om ego's. Voorzitter Erna van den Heuvel zegt tegen Radio Aalsmeer dat er 'iets' tussen twee bestuursleden is gebeurd wat groter en groter is geworden.

Maar wat is 'iets'?

De partijen van PACT zijn indertijd samengegaan om een vuist te kunnen maken in het gemeentebestuur. Maar de combinatie is de afgelopen periode door AB en CDA buitenspel gezet, de machteloze frustratie heeft verlammend gewerkt en persoonlijkheden raakten op elkaar uitgekeken. Nu de PvdA is gedecimeerd, gaan D66 en GroenLinks voor een nieuw elan.

Bij AB was het andersom. Daar hebben de jaknikkers hun verlammende frustratie opgelopen.

Instemmend moeten toezien hoe Gertjan van der Hoeven zijn hofhouding uitbreidt met artistieke lakeien en andere subsidie-afhankelijken, is geen pretje. Kennelijk wil Dick Kuin daar niet bij horen en is hij daarom AB uit gesodemieterd. Deze Afgescheiden AB'er is dus AA geworden. Dat soort politiek is typisch Aalsmeers. Absoluut!