• PR

Uithuilen

Pierre Tuning

Met tranen in de ogen - als we die ogen na het oudejaarsvuurwerk nog hebben - gaan we het nieuwe jaar tegemoet. Een terugblik biedt weinig uitzicht.

Wat weten wij van de toekomst? Het met N196-rotondes aaneensmeden van het dorp en de komst van een overbodige Lidl betekenen een ramp voor de Stommeerweg. De nieuwe buslijnen en haltes liggen op steeds grotere afstand bij de woonkernen (Kudelstaart, Stommeer, Hornmeer, Nieuw-Oosteinde, Centrum) vandaan. En het wordt drukker, veel drukker door de bouwactiviteiten in de Hornmeer, Kudelstaart en Greenpark. Als Floriworld inderdaad de verwachte 350.000 bezoekers per jaar krijgt, loopt het helemaal vast. En als Lelystad de overloop van Schiphol gaat overnemen, hoe moeten Aalsmeerders die luchthaven dan bereiken? Uithoorn heeft wel uitzicht op een sneltram, waar Aalsmeer niet eens van durft te dromen.

Onze gemeente heeft een prachtige nieuwe website waarop je precies kan zien wat er allemaal mis kan gaan.

Eén lichtpuntje: het schoolgebouw van de Hoeksteen komt leeg te staan. Dat biedt nieuwe kansen voor de Werkschuit, de Biljartclub en andere culturele doeleinden. Een mooie taak voor het nieuw gekozen gemeentebestuur om iets goed te maken.