Columns

Truus Oudendijk: Gemiste kans

Wat leuk, dacht ik toen Femke vorige week de groenteman in Kudelstaart uitnodigde voor het kettinggesprek. "Hardwerkende man" zei ze, "met drie kleine kinderen. Daar heb ik zo'n respect voor." "Ga ik doen" zei ik enthousiast. Het bleek nog niet eenvoudig.

Truus Oudendijk: Bed & Breakfast

Het is een van mijn favoriete programma's. Drie echtparen die elkaars B&B komen inspecteren. Van luxe tot kneuterig en van interessant tot hilarisch. Vorige week was Kudelstaart aan de beurt.

Truus Oudendijk: Ollie

Onze kat wordt dement. Althans dat denk ik. Ze is op leeftijd, naar schatting een jaar of veertien. Een van de kleinzonen zat nog op de kleuterschool toen Ollie in de familie kwam en die jongen wordt komende maand twintig.

Truus Oudendijk: Keuzes maken

De verkiezingen zijn achter de rug, we hebben gestemd en de toon is gezet. Mooie Thierry is overdonderend de eerste kamer ingestormd. Een schokeffect. CDA en VVD hebben plaats moeten maken en dat is aangekomen. Toen ik de man voor het eerst zag én hoorde moest ik lachen.

Truus Oudendijk: Staken

Vrijdagmorgen is mijn sportochtend. Een mens moet iets doen om het lijf een beetje soepel te houden. Met een groepje van voornamelijk vrouwen en een enkele man dobber ik 's morgens om 9 uur in de Waterlelie. Aqua joggen.

Truus Oudendijk: thuis

Het is zaterdagavond, de open haard brandt, wij zitten op de bank met een lekker glaasje, en een harinkje van de plaatselijke viskar. Buiten giert de wind om het huis, binnen is het warm en gezellig. Manlief kijkt sport, schoonzoon zijn eigen Netflix filmpje op zijn Ipad, oordoppen in.

Truus Oudendijk: Gekkenhuis

Als u dit leest is Kerstmis voorbij, is de kalkoen op en staat er alweer oliebollenmix en champagne op het boodschappenlijstje. Dan ben ik met precies hetzelfde bezig als wat ik nu aan het doen ben: inpakken om te vertrekken. Alleen ga ik dan weer naar huis en moet ik nu nog weg.

Pennenstreek: Uitersten

Het is niet alles sport wat er blinkt. Ook kunstenaars gaan tot het uiterste – en breken dan hun eigen record. Soms gebeurt dat om de hoek!

Pierre Tuning

Pagina's