Columns

Truus Oudendijk: Buurtboeken

Via Facebook kreeg ik een oproepje om mee te doen aan de Buurtboekenkast. 'Wat leuk' dacht ik gelijk, want ook ik vond het verdwijnen van de bieb in Kudelstaart oprecht jammer. Ik heb boeken zat, want ons huis kent een serieuze boekenkast.

PENNENSTREEK: Kabaalbalie

Het gemeentehuis wordt voor vijfenhalf miljoen toegankelijk en milieuvriendelijk gemaakt. Maar het moet eerst erger worden voordat het beter wordt.

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Kerstmarkt

We staan er weer. Op die leuke Kerstmarkt in de Historische Tuin. Vorige jaar is dat prima bevallen. Allemaal gezellige mensen, ze kwamen een praatje maken, een krantje halen, een boekje kopen. Heerlijk sfeertje.

PENNENSTREEK: Zonder licht

Je merkt pas, hoe onmisbaar iets is, als je het niet hebt.

Pierre Tuning

Vorige week zaterdagavond gingen wij op weg naar Bacchus, waar het Italiaanse jazzkwartet Acquaphonica zou optreden. Wij kwamen de deur uit: pikkedonker! De straatlantaarns van de Ophelialaan waren uit.

Truus Oudendijk: Vrouw zoekt boer

Die leuke kettinggesprekken schrijf ik niet alleen voor Aalsmeer, maar ook voor de editie De Ronde Venen. Leuke interviews met bijzondere mensen. De laatste tijd zit ik hardnekkig tussen de boeren. Ik voel me net Yvon Jaspers in 'Boer Zoekt Vrouw'.

PENNENSTREEK: Kandidaat-burgemeester

Wat een belangstelling!Niet minder dan twintig mensen willen burgemeester van Aalsmeer worden. Eén van de sollicitanten is de huidige 'interim', Jeroen Nobel.

Pierre Tuning

Ik snap dat wel. En ik denk ook wel dat hij het wordt.

Truus Oudendijk: Wenen

Waarom kan ik vier weken door Afrika reizen met alleen maar handbagage en lukt dat mij bijna niet als het om vier dagen Wenen gaat? Het antwoord weet ik zelf eigenlijk wel.

Pennenstreek: Failliet

Dat je ziekenhuis failliet kan gaan, dat verzin je toch niet! Wat kan er dan nog meer gebeuren?

Pierre Tuning

Pagina's