Columns

Column Truus Oudendijk: PTVSS

Manlief was jarig; een gedenkwaardige leeftijd die absoluut gevierd moest worden. "Ik regel het wel" zei ik. We blijven thuis, besloten we samen: het is zomer, de tuin is prachtig en het is al weken goed weer. Waarom zouden we ergens anders heen gaan?

Oppas

De afgelopen weken heb ik doorgebracht in het gezelschap van vijf honden, een papegaai en een man. Daarvan was de man eerlijk gezegd het minst interessante gezelschap. Die is altijd aan het werk of aan het klussen, als er niks te doen is bedenkt hij het wel. Doodvermoeiend.

Project Margriet

De krant gaat met zomerreces. Dat klinkt heel chique, maar betekent natuurlijk gewoon: we verschijnen twee weken niet. Maar goed, ik blijf zomerreces zeggen, want de temperaturen rechtvaardigen die opmerking wel. Voor mij betekent het ook een adempauze.

Lawaai

Als ik aan de sherry zit, de laatste puntjes Franse stinkkaas op eet, (wat ik eigenlijk niet zou moeten doen, want je wordt er verschrikkelijk dik van) en in de tuin naar die krijsende parkieten kijk, dendert er ook elke twee minuten een vliegtuig over.

Truus Oudendijk: Kunstenaars

"Heb je even tijd? Ik zet er zo eentje bij je." Die had ik niet aan zien komen. Ik kom elke week bij bijzondere mensen over de vloer en soms ga ik met iets leuks naar huis.

Truus Oudendijk: Leuk gesprek

Ik ben tien minuten te vroeg in het gemeentehuis. Even rond drentelen dan maar door de burgerzaal, collega's zijn ook nog niet in beeld. Vijf minuten later, ik ben nog steeds de enige, besluit ik het even te vragen aan de bode: "Heeft iemand zich al aangemeld?

Truus Oudendijk: Kattenluik

We hebben van de week een prachtig nieuw kattenluik gekocht. Een bizarre aanschaf en volkomen disfunctioneel. We hebben namelijk geen kat. Althans, niet meer. Onze Ollie, 15 jaar oud, ging de laatste tijd zienderogen achteruit.

Truus Oudendijk: Gemiste kans

Wat leuk, dacht ik toen Femke vorige week de groenteman in Kudelstaart uitnodigde voor het kettinggesprek. "Hardwerkende man" zei ze, "met drie kleine kinderen. Daar heb ik zo'n respect voor." "Ga ik doen" zei ik enthousiast. Het bleek nog niet eenvoudig.

Pagina's