Columns

Columnist:

Truus Oudendijk

Eigen Bijdrage

Wil het toch nog even over roken hebben. Ik vind het een prima idee om buitenruimtes tot rookvrij gebied te verklaren. Al eens door zo'n walm een gebouw binnen gelopen? Of buiten op een terras gezeten waar roken wel is toegestaan? Heel prettig al die dampen over je broodje kaas.

Columnist:

Truus Oudendijk

Truus Oudendijk: Vuurwerk

Mijn week vol geplande rust, bezinning en harmonie begon met het door schoonzoon afsteken van een confettikanon in de slaapkamer van de jarige zoon. Om zes uur 's morgens. We zaten van schrik allemaal stijf rechtop in bed.

Columnist:

Pennenstreek

Truus Oudendijk: Kerstmis

Kerstmis is troep tegenwoordig, overal glitter en glim, toeters, bellen en spektakel. Winkels vol met versieringen, supermarkten met bergen eten en spectaculaire verlichting in de tuinen. Het duurzaamheidsaspect is van half november tot half januari ver te zoeken.

Columnist:

Truus Oudendijk

Truus Oudendijk: Bijzonder

Het is eigenlijk best bijzonder wat ik doe. En dan bedoel ik niet het schrijven van al die stukjes, dat is gewoon een kwestie van discipline: vroeg het bed uit, gaan zitten, laptop openklappen, aantekeningen erbij, oortjes in en typen maar. Kop thee ernaast.

Columnist:

Pennenstreek

Truus Oudendijk: Op de valreep

Mijn echtgenoot houdt niet van Sinterklaas, nooit gedaan ook. Al dat gedoe met die zwarte pieten; bovendien heeft hij een uitgesproken hekel aan bisschoppen met baarden en een jurk aan.

Columnist:

Truus Oudendijk

Truus Oudendijk: Tien voor taal

De Historische tuin was een unieke locatie voor het tiende Groot Aalsmeers Dictee. De bankjes van de veiltribune brachten ons helemaal in het schoolsfeertje, knieën tegen de plank, lessenaartje voor je. Beetje jammer dat we onze eigen pen mee moesten nemen, dat was op school vroeger wel anders.

Columnist:

Truus Oudendijk

Big Brother

We zijn 35 jaar verder, vijfendertig jaar na 1984, het jaar waarin George Orwell het boze oog schetste dat ons allemaal in de gaten zou houden: 'Big Brother is watching you'.

Pagina's