Columns

Truus Oudendijk: Gekkenhuis

Als u dit leest is Kerstmis voorbij, is de kalkoen op en staat er alweer oliebollenmix en champagne op het boodschappenlijstje. Dan ben ik met precies hetzelfde bezig als wat ik nu aan het doen ben: inpakken om te vertrekken. Alleen ga ik dan weer naar huis en moet ik nu nog weg.

Pennenstreek: Uitersten

Het is niet alles sport wat er blinkt. Ook kunstenaars gaan tot het uiterste – en breken dan hun eigen record. Soms gebeurt dat om de hoek!

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Pass it on Amstelland

'So this is Christmas and what have you done.' John Lennon; mijn favoriete kerstsong. Dagelijks klinkt hij door mijn huiskamer. Wat heb ik anders gedaan dan een kerstboom in huis slepen en hem optuigen, vraag ik mij af.

Truus Oudendijk: Feestje

Ik kon mij met een gerust hart aanmelden voor de kerstmarkt in de Historische Tuin, zowel voor de vrijdag als de zaterdag. De die dag jarige dochter viert het al jaren alleen met man en kinderen en een enkele vriend en vriendin in Zweden.

Pennenstreek: Hesjes

Iemand heeft de eisen van Nederlandse 'gele hesjes' geturfd. 'Tegen: euro; hoge brandstofprijs; elektrisch rijden; Rutte; Marrakesh-akkoord; e- nummers; hoge AOW- leeftijd; migranten; milieumaatregelen.'

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Buurtboeken

Via Facebook kreeg ik een oproepje om mee te doen aan de Buurtboekenkast. 'Wat leuk' dacht ik gelijk, want ook ik vond het verdwijnen van de bieb in Kudelstaart oprecht jammer. Ik heb boeken zat, want ons huis kent een serieuze boekenkast.

PENNENSTREEK: Kabaalbalie

Het gemeentehuis wordt voor vijfenhalf miljoen toegankelijk en milieuvriendelijk gemaakt. Maar het moet eerst erger worden voordat het beter wordt.

Pierre Tuning

Pagina's