Columns

Column Truus Oudendijk: Gekkenhuis

"Wat is het nummer van uw huisje?" vroeg het meisje in de receptie toen ik mij kwam aanmelden. "Huisje? Ik sta hier op de camping." Ze bleef professioneel, schreef me keurig in, maar aan haar blik kon ik zien dat ze het gekkenwerk vond. En dat was het ook.

Column Truus Oudendijk: Weer en Verkeer

In een volgende leven word ik verkeersdeskundige. Kan niet al te ingewikkeld zijn volgens mij. Met een beetje huisvrouwenverstand is dat wel te doen. Het gaat mij er vooral om een beetje duidelijkheid te krijgen in bepaalde situaties.

Column Truus Oudendijk: Genderneutraal

Inmiddels zijn we weer thuis en gelijk geconfronteerd met de dagelijkse gang van zaken. 'Wat een lawaai hier" zei manlief en toen had hij het niet over het vuurwerk. De eerste nacht in eigen bed werden we er meteen aan herinnerd dat we onder de Aalsmeerbaan wonen.

Column Truus Oudendijk:Studenten

Onze dochter en schoonzoon runnen in de zomermaanden hun B&B hotel in Zweden met behulp van studenten, die volgens het concept pay your stay een handje meehelpen in de keuken en met het schoonmaken van de kamers.

Column Truus Oudendijk: Pro-Ana

De afgelopen weken heb ik elke dag aan tafel gezeten met een meisje dat anorexia heeft en met verbazing gekeken naar haar eetgedrag. Zij is een van de studenten die helpt in het B&B hotel van mijn dochter en schoonzoon en bij de eerste kennismaking komt ze me vaag bekend voor.

Column Truus Oudendijk: PTVSS

Manlief was jarig; een gedenkwaardige leeftijd die absoluut gevierd moest worden. "Ik regel het wel" zei ik. We blijven thuis, besloten we samen: het is zomer, de tuin is prachtig en het is al weken goed weer. Waarom zouden we ergens anders heen gaan?

Oppas

De afgelopen weken heb ik doorgebracht in het gezelschap van vijf honden, een papegaai en een man. Daarvan was de man eerlijk gezegd het minst interessante gezelschap. Die is altijd aan het werk of aan het klussen, als er niks te doen is bedenkt hij het wel. Doodvermoeiend.

Pagina's