Columns

Truus Oudendijk: Op de valreep

Mijn echtgenoot houdt niet van Sinterklaas, nooit gedaan ook. Al dat gedoe met die zwarte pieten; bovendien heeft hij een uitgesproken hekel aan bisschoppen met baarden en een jurk aan.

Truus Oudendijk: Tien voor taal

De Historische tuin was een unieke locatie voor het tiende Groot Aalsmeers Dictee. De bankjes van de veiltribune brachten ons helemaal in het schoolsfeertje, knieën tegen de plank, lessenaartje voor je. Beetje jammer dat we onze eigen pen mee moesten nemen, dat was op school vroeger wel anders.

Big Brother

We zijn 35 jaar verder, vijfendertig jaar na 1984, het jaar waarin George Orwell het boze oog schetste dat ons allemaal in de gaten zou houden: 'Big Brother is watching you'.

Column Truus Oudendijk: Schrijversparade

Toen ik werd uitgenodigd voor de Schrijversparade dacht ik niet heel verstandig: waar zal ik het over hebben? maar typisch vrouwelijk: wat moet ik aan? Ik koos die ochtend voor een gezellig jurkje. "Mooi", zei manlief. "Damesachtig". Dus trok ik het gelijk maar weer uit.

Column Truus Oudendijk: Opleiding

Zo'n weekje kamperen in oktober betekent 's morgens dikke sokken in rubberlaarzen als ik richting sanitaire voorzieningen ga en 's avonds warme trui aan, sjaal om, als we gaan eten. Dat doen we buiten, naast een kampvuurtje. Muts blijft de hele tijd stand-by.

Column Truus Oudendijk: Herfst

Het is serieus herfst en dat is wel even wennen. Als ik naar mijn achtertuin kijk, of met kleindochter door het park achter haar huis loop is het nog één groene oase, die heel langzaam begint te verkleuren. "Weet je wel dat al die blaadjes er nog af moeten", zeg ik tegen haar.

Column Truus Oudendijk: Adoptie

Sommige dingen regelen zichzelf. Sinds ik dit voorjaar onze lieve oude Ollie moest laten inslapen zijn we katloos. En dat vind ik serieus een gemis. Lekker dat gekroel langs je benen 's morgens vroeg. Zo'n bol wol die 's avonds op je schoot komt liggen.

Column Truus Oudendijk: Gekkenhuis

"Wat is het nummer van uw huisje?" vroeg het meisje in de receptie toen ik mij kwam aanmelden. "Huisje? Ik sta hier op de camping." Ze bleef professioneel, schreef me keurig in, maar aan haar blik kon ik zien dat ze het gekkenwerk vond. En dat was het ook.

Pagina's