Columns

Pennenstreek: Renovatie

Een bekende wet van (de econoom) Parkinson luidt: 'Hoe onbenulliger een zaak, des langduriger de beraadslagingen.'

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Nieuwe Bank

'Die werelddekking kan er wel af', zei manlief toen we tussen alle verzekeringen ook de reisverzekering onder de loep namen.

Truus Oudendijk

Pennenstreek: Klassiek

'Muziek klassiek'. Het was toch even een verrassing wat de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) daaronder verstaat.

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Mijlpaal

Binnenkort ben ik jarig en dan bereik ik een leeftijd die je absoluut moet vieren, maar waar ik het verder niet over wil hebben. Je weet wel, zo'n mijlpaal. Manlief treft al voorbereidingen.

Pennenstreek: Profiel

Verbazing over de verbazing. De raadsleden toonden zich verbaasd toen er maar twee Aalsmeerders kwamen meepraten over het 'profiel' van een nieuwe burgemeester. Maar wat kon je anders verwachten?

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Najaar

Het is wel even wennen hoor, van 26 graden naar 12 graden en dat bijna van de ene dag op de andere. Het werd een spijkerbroek en trui in plaats van een zomerjurkje, zelfs een jas en een regenjack kwamen weer van de kapstok. Nog geen sokken of kousen, dat vertik ik.

Pennenstreek: Achteraf

Misschien is het een goed idee: de afschaffing van de dividendbelasting. En er zijn misschien best argumenten om halsstarrig vol te houden dat het goed is voor de economie. Maar.

Pierre Tuning

Column Truus Oudendijk: Kunstroute

Natuurlijk heb ik ook meegedaan met het project van de Kunstploeg. Dat zie ik bijna als een verplichting. We hebben er ons eigen gezins community-kunstwerk van gemaakt. Kleindochter met bloempot in de zandbak gezet met de opdracht: spit maar vol.

Pennenstreek: Schiphol in zee

Geloof maar niet dat Schiphol ooit naar de Noordzee wordt verplaatst. Al zouden alle gemeentebesturen, de hele provincie en het voltallige kabinet het willen – die zullen het nooit winnen van het Grote Geld.

Pierre Tuning

Pagina's