Columns

Column Truus Oudendijk: Kunstroute

Natuurlijk heb ik ook meegedaan met het project van de Kunstploeg. Dat zie ik bijna als een verplichting. We hebben er ons eigen gezins community-kunstwerk van gemaakt. Kleindochter met bloempot in de zandbak gezet met de opdracht: spit maar vol.

Pennenstreek: Schiphol in zee

Geloof maar niet dat Schiphol ooit naar de Noordzee wordt verplaatst. Al zouden alle gemeentebesturen, de hele provincie en het voltallige kabinet het willen – die zullen het nooit winnen van het Grote Geld.

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Kroonluchter

Ben ik nou de enige die nog weet van de kroonluchter? Ik kan het mij bijna niet voorstellen. Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een 'sneak preview' bij de Oude Veiling. Vrij vertaald betekent dat 'stiekem even kijken hoe het er bij staat'.

PENNENSTREEK: Samen

Het Collegeprogramma ziet er goed uit. Mooie foto's, aantrekkelijke vormgeving. Het verdient op papier te verschijnen.

Pierre Tuning

Truus Oudendijk: Kippendrift

'We nemen toch weer kippen', zei manlief, 'een goede opa heeft kippen'. Ik kon alleen maar knikken, ik ben altijd zo om bij een leuk idee.

Pennenstreek: Voor paal

Die eerste paal is de dikke middelvinger die Lidl – en de Rabobank! – naar de Aalsmeerse gemeenschap hebben opgestoken.

Pierre Tuning

Column Truus Oudendijk: Augustus

Dikke truien, een sjaal, warme sokken, rubber laarzen, een regenjas, het was allemaal mee ter voorbereiding van een koude kampeervakantie en het is allemaal in de kast blijven hangen.

Column Truus Oudendijk: Troep

Het is raar thuiskomen in een huis dat door inbrekers overhoop is gehaald. Alleen al het feit dat je ergens anders de sleutel op moet halen. Ik ben niet zo smetvrezerig, dus ik heb bij binnenkomst alleen het bed verschoond en ben gaan slapen.

Pagina's