• De zangeressen

    eigen foto
  • De toneelspelers

    eigen foto

Davanti en Toneelvereniging Kudelstaart presenteren:"Eigentijds kerstverhaal in concert"

14-11-2017, 16:11 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 december 2017, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Opheilialaan 247, Aalsmeer
Open Hof Kerk
Aalsmeer

Al voor de zomer is het idee ontstaan om twee verenigingen de krachten te laten bundelen, om samen uit de comfortzone te treden en een nieuwe formule te bedenken voor een kerstvoorstelling. Of tóch een concert….? De uitkomst bleek zeer verassend en origineel.

Het klassieke vrouwenkoor uit Aalsmeer en de Kudelstaartse toneelvereniging gaan samen op de planken! Een unieke samenwerking én uitvoering is tot stand gekomen in de vorm van een zelfgeschreven, "Eigentijds kerstverhaal in concert" naar een oorspronkelijk verhaal van Paul Biegel.

In het verhaal is een nukkige en autoritaire koning op zoek naar het echte kerstgevoel. Tot wanhoop van zijn hofhouding legt hij de lat hoog en is zelden tevreden. Wanneer het kerstavond is roept hij zijn personeel bijeen om hem in kerststemming te brengen. De lakeien doen hun uiterste best maar,… niets is goed in zijn beleving. Er wordt uiteindelijk een kerststal gebouwd. Geeft dit zijn kerstgevoel gestalte? Of drijft hij, door zijn moderne ideeën en ingrepen, juist steeds meer weg van wat hij denkt te willen beleven? Uiteindelijk lijkt de entree van een soldaat het tij te keren…..

Genoeg ingrediënten voor een bijzondere avond waarin klassieke zang is verweven in een modern verhaal. Deze eenmalige voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 8 december om 20:00 in de Open Hof Kerk, Ophelialaan 247, in Aalsmeer. Voor wie deze avond wil bijwonen maar slecht ter been is kan op verzoek worden opgehaald door vrijwilligers. Dit kan worden geregeld door te bellen naar het nummer 06-30155387.

Toegangskaarten kosten 10 euro en kunnen besteld worden via de website van Davanti: info@davanti.nl of gekocht worden op de volgende voorverkoop adressen:

Aalsmeer: Primera, Nieuw Oosteinde

Slijterij Wittebol, Ophelialaan

Bakkerij Vooges, Zijdstraat

Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat

Kudelstaart: Gall&Gall

Meer informatie is te vinden op www.davanti.nl en www.toneelverenigingkudelstaart.nl of op de Facebookpagina van deze verenigingen.