• burgemeester Hoffscholte en Eppo Buskermolen tijdens tussenwedstrijd om de Kudelstaarttrofee

  Jan Weij
 • het toenmalige team van FC Proosdij

  Henk Borgman
 • zingende ijscoman

  Jan Weij
 • met o.a. ds Poesiat voor het team van Kudelstaart

  Jan Weij

Nostalgische filmmiddagFC Proosdij blikt terugZaterdag 24 februari

12-02-2018, 20:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 februari 2018, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Bilderdammerweg , Kudelstaart
De Spil
Kudelstaart

Zaterdag 24 februari a.s. organiseren oud-leden van de in 2013 opgeheven zaalvoetbalvereniging FC Proosdij, een nostalgische filmmiddag in 'De Spil' aan de Bilderdammerweg te Kudelstaart. Aanvang 15.00 uur. De entree is gratis.

Van 1987 t/m 2011 organiseerde zaalvoetbalvereniging FC Proosdij, onder aanvoering van captain Jan Weij, een groots opgezet toernooi t.b.v. een goed doel.

Dit unieke toernooi werd jaarlijks in januari gehouden in de Proosdijhal te Kudelstaart.

Zo'n 20 gerenommeerde zaalvoetbalteams streden dan om de fel begeerde Kudelstaart-trofee.

Tijdens het toernooi vond er elk jaar een z.g. 'tussenwedstrijd' plaats waarin middenstanders en prominenten van Aalsmeer en Kudelstaart een partijtje rolstoelbasketbal, korfbal of 'gewoon' basketbal speelden alsof hun leven ervan afhing.

Tal van bekende plaatsgenoten verleenden hieraan belangeloos hun medewerking. Zo was burgemeester Hoffscholte jarenlang van de partij, maar ook ds. Poesiat en vele, vele anderen droegen hun steentje bij om het toernooi te doen slagen.

Ook waren er ieder jaar talrijke sponsors die geheel belangeloos zorgden voor een groot deel van de opbrengst.

In totaal hebben de toernooien maar liefst 100.000,- euro opgebracht voor goede doelen binnen Aalsmeer en Kudelstaart. Zo werden er mooie bedragen geschonken aan Ons Tweede Thuis, Activiteiten Centrum Aalsmeer, Rolstoel Basketbal Vereniging Aalsmeer, gehandicapten en ouderen enz. Meerdere jaren achtereen werden bejaarden uit Kudelstaart en Aalsmeer getrakteerd op een fantastische vakantieweek naar Luttenberg op de Veluwe.

Het spreekt voor zich dat er in alle voorgaande jaren veel foto en filmmateriaal ontstaan is.

Het is de organisatie gelukt om van al het beschikbare beeldmateriaal een beknopt overzicht te maken van wat FC Proosdij betekent heeft voor de samenleving van Aalsmeer en Kudelstaart.

In een ruim ander half uur durende film zijn unieke beelden te zien van gastoptredens van o.a. Con Amore, Show en Jachthoornkorps Kudelstaart e.d. maar ook worden er unieke beelden van de vakantieweken van bejaarden en gehandicapten uit Kudelstaart en Aalsmeer vertoond. Ook spelfragmenten van de vaak hilarische 'tussenwedstrijden' tussen prominenten en middenstanders van Aalsmeer en Kudelstaart, komen aan de orde. Uiteraard komen ook een aantal spelmomenten uit de vele zaalvoetbalwedstijden aan bod. Kortom nostalgie van de bovenste plank die u zeker niet mag missen.