• Still haven"t found.......

    Jaap Overbeek

U2-kerkdienst in Kudelstaart

10-01-2018, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 januari 2018, 19:00 tot 20:00

Locatie:

Spilstraat 5, Kudelstaart
Kerkelijk centrum De Spil
Kudelstaart

Op zondag 21 januari om 19.00 uur wordt in De Spil te Kudelstaart (Spilstraat 5) een kerkdienst gehouden met muziek van de Ierse rockband U2. Het is dus geen dienst met het zingen van psalmen en gezangen en het luisteren naar een preek. Het evangelie wordt in deze dienst uitgelegd en van commentaar voorzien door U2. Met behulp van de muziek en teksten van de band komen we tot gebed en bezinning, maar vooral ook tot heilzame verwarring. U2 wil ons namelijk wakker schudden om ons aan het nadenken te zetten: over onze wereld, onszelf en ons geloof in God.

'Lees, maar er staat niet wat er staat'. Dat zou je boven heel wat songteksten van U2 kunnen zetten. Geen wonder, want de teksten van U2 zijn gemaakt bij de muziek - en niet andersom. Het moet klinken!

Maar wat er dan staat, is geen bijzaak. Bono (Paul Hewson), de leadzanger van U2, zegt dat hij zich bij het maken van songteksten geïnspireerd voelt. Het zijn niet zó maar woorden, die uit zijn pen vloeien en over zijn lippen komen. Zoals een profeet uit de Bijbel krijgt hij de Geest. Er komt ineens iets te staan met betekenis. Als een boodschap uit de hemel.

Op 21 januari zal ds. Hans van Dalen - zelf een fervent U2-fan - daarvan een aantal voorbeelden laten horen. Bekende nummers als One, Sunday Bloody Sunday en I Still Haven't Found maar ook minder bekende nummers als Please en Until The End of the World zullen te horen zijn. Via de beamers zullen de teksten met Nederlandse vertaling te volgen zijn. Meezingen mag natuurlijk.

Als thema is gekozen voor de woorden 'Still haven't found,,,'. De muziek van U2 is geen oppervlakkige 'feelgood'- muziek. De hardheid van het bestaan, de twijfels en de vragen van ieder mens komen aan de orde. Maar nooit zonder hoop. Eens zal zoeken 'vinden' worden en alle kleuren bijeen vloeien tot een prachtige regenboog.

De toegang is - zoals elke kerkdienst - gratis. Bij de uitgang zal er gecollecteerd worden voor steun aan projecten voor kinderen in Afrika.

Verdere informatie: ds. Hans van Dalen predikant@sow-kudelstaart.nl / @dsvandalen