• Een activiteit van het MVO PLatform Aalsmeer

    Nederland Circlair

Workshop Circulaire Economie

13-11-2018, 16:27 | Lezersnieuws | MVO Platform Aalsmeer

Datum:

vrijdag 16 november 2018, 08:45 tot 12:00

Locatie:

Oosteinderweg 287
Zaai Kweek & Eet
Aalsmeer

Een uitgesproken kans voor duurzame ondernemers!

Vrijdag 16 november is de Dag van de Ondernemer en dan zet ook de gemeente Aalsmeer haar ondernemers in het zonnetje met een inspirerende dag. Als onderdeel van die dag organiseert MVO Platform Aalsmeer in samenwerking met Nederland Circulair! een inspirerende Workshop Circulaire Economie met Freek van Eijk, internationaal autoriteit op het gebied van circulair ondernemen. Een uitgesproken kans om erachter te komen wat CE nou precies is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Waarom meedoen? Circulair ondernemen biedt kansen. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling. In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product afgeschreven is, maar ook: hoe kun je iets op zo'n manier ontwerpen dat de grondstoffen steeds opnieuw, zonder verlies van kwaliteit, ingezet kunnen worden. Daarnaast denken circulaire ondernemers na over hoe zij grondstoffen na gebruik door anderen weer terugkrijgen. Hier horen nieuwe business- en verdienmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij.

Wil ook jouw organisatie de vruchten van circulair ondernemen plukken, maar weet je nog niet precies waar en hoe je kan beginnen. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden geeft Freek van Eijk, expert en internationaal voorvechter van Circulaire Economie, je concrete handvatten om invulling te geven aan circulariteit binnen je eigen bedrijf.

De workshop levert je praktisch inzicht in het concept CE, inspiratie uit vele praktijkvoorbeelden en een hoop tips, informatie en contacten om met je onderneming aan de slag te gaan.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht op www.mvoplatformaalsmeer.nl. Daar is ook informatie te vinden over het platform en de activiteiten.