• is dit verleden tijd?

    ronald fransen

2e Meetup GroenLinks Aalsmeer

09-01-2018, 09:20 | Lezersnieuws | Ronald Fransen

Daag GroenLinks uit op 2e meetup over Duurzaamheid op 17 januari

Op 17 januari organiseert GroenLinks Aalsmeer om 20.00 uur de 2e meetup in de Waterlelie. Spreker is Hugo van Luling van Meer Vastgoed, die met het oog op de toekomst in Aalsmeer een wijk wil ontwikkelen die geen gasaansluitingen meer heeft. Hij gaat ons vertellen dat duurzaam en een positieve businesscase wel degelijk samengaan, maar dat de voorschriften van het Rijk en de gemeente nog steeds achterlopen op de praktijk. Leo Bakker en Kees Buskermolen vertellen over de warmtepompinstallatie die ze hebben geplaatst en hoe ze volgend jaar geheel zonder gasaansluiting zullen wonen.

Deze meetup is de tweede in de reeks van vier die worden georganiseerd rondom het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Het programma is gebaseerd op vier belangrijke principes: duurzaamheid, omgevingsbewust, vooruitstrevend, nieuwe economie. Iedere meetup laat GroenLinks zien wat er met deze begrippen wordt bedoeld en wat dit voor de lokale politiek gaat betekenen.

De aanpak die is gekozen is speciaal gericht op samenwerking met anderen. Wanneer iedereen weer op de traditionele manier politiek gaat voeren zie je dat we met elkaar niet de juiste dingen benoemen. Daarom heeft GroenLinks besloten om de ontwikkelingen binnen de gemeente Aalsmeer telkens te beoordelen langs vier meetlatten. Dat betekent dat straks alle voorstellen die in de Raad zullen komen altijd met die invalshoek worden bekeken en beoordeeld.

Op 15 november was de eerste meetup over het thema "vooruitstrevend" en werd naar aanleiding van een presentatie stevig gediscussieerd over diverse toekomstscenario's. Meetup 3 is op 7 februari en gaat over "omgevingsbewust" en meetup 4 is op 7 maart en heeft als onderwerp de "circulaire economie".