AAS 2 speelt gelijk in Voorschoten!

23-03-2019, 20:55 | Lezersnieuws | Ben

Na een onnodige nederlaag tegen Voorschoten 2 heeft AAS zich keurig hersteld tegen Voorschoten 2. De uitwedstrijd moest het stellen zonder de topspelers FM Jeffrey van Vliet, Simon Groot en Peter Poncin.

Voorschoten had een zeer jong team opgesteld en dan is altijd de vraag, hoe sterk zijn ze?!
Joran Donkers opende de score voor AAS met een keurige remise tegen de zeer sterke Peter Wilschut, Henk Noordhoek leek in de problemen te zijn tegen Igor Damen maar wist het eindspel netjes remise te houden.

Nestor Ben de Leur had een scherpe partij tegen de jonge Stefan Vleming, maar in de complicaties was Ben handiger en scoorde de eerste overwinning. Het zag er goed uit voor de Azen, want de meeste borden stond het beter.

Maar helaas begon de wedstrijd te kantelen, Willem Hensbergen moest een kwaliteit geven en kwam daarna niet meer er aan te pas. Boudewijn Eijsvogel won wel een stuk tegen 2 pionnen, maar zijn tegenstander had veel compensatie en remise was het vervolg.

Olivier Marincic stond beter maar vergooide de partij in tijdnood en de situatie werd precair.
In een dolle partij met tijdnood voor Voorschoten gaf Martin van Zaanen in feite de partij weg, maar zijn tegenstander zag het niet. En vaak is de foute zet die niet weerlegd winnend, zo ook hier. Martin promoveerde naar dame en won!

Laatste partij was die van Henk van Leeuwen tegen I. Warmerdam.
Van beter kwam Henk tot slechter, maar juist toen het bijna over was liet zijn tegenstander promotie tot dame toe en was er een remisestelling ontstaan. Zijn jonge tegenstander speelde dit nog bijna onsportief lang door, maar stelde uiteindelijk remise voor. Tot opluchting van een ieder.


Er resten nog 2 ronden en de strijd om degradatie te voorkomen is zeer spannend.