• De speelzaal

    Ben de Leur

AAS Grand Prix

23-05-2018, 13:45 | Lezersnieuws | Ben

Zaterdag, 19 mei was weer het jaarlijkse AAS Grand Prix jeugdschaaktoernooi. Door het wat ongelukkig samenvallen met Pinksteren waren er slechts 74 kinderen naar het Dorpshuis Kudelstaart getogen. Daar werd in 10 groepen van 8 gestreden voor punten, bekers en eer.

Er speelden 6 Azen mee in de verschillende groepen. Jongste AAS Simon Rudolph speelde in de 10e groep en haalde daar 4 punten, waarmee hij op een verdienstelijke 4e plaats eindigde.

Broer Konrad speelde in groep 8 en eindigde gedeeld 1e. Op iedere beslissingsregel waren Joris, Xavi en Konrad gelijk geëindigd en moest er conform reglement geloot worden. Konrad had pech en werd hierdoor 3e, maar had wel een beker gescoord. Andere AAS speler in deze groep was Robert Vermeulen die 3 punten haalde en daarmee 6e was.

In groep 5 speelden 2 Azen, nml. Luuk Valkering en Jasper Springintveld. De groep werd met maar liefst 7 uit 7 gewonnen door Fien Sannen, maar weer eens bewijzend dat schaken ook voor meisjes is. Onderop eindigde Tim Hoogervorst met maar 1 punt. Hierdoor zat de rest van het veld dicht op elkaar en werd Jasper met 3.5 punt gedeeld 5e/6e. Met een half punt meer werd Luuk gedeeld 3e/4e, maar op reglement 3e en ging met een beker naar huis.

Beste AAS van de dag was Christiaan Baraya die met 6 uit 7 overtuigend groep 6 won en met de grootste beker naar huis mocht.

Groep 1 werd met overmacht gewonnen door Arthur de Winter van de Vennep met 7 uit 7, gevolgd door Rolinda Zoet, die alleen van Arthur verloor en dus 6 punten behaalde. Op respectabele afstand werd Jelle Zoet 3e met 4 punten.  De prijzen in groep 1 en 2 zijn gevulde enveloppen.

Voor meer informatie over het toernooi, zie www.aas.leisb.nl en www.jc.leisb.nl