• De kandidaten van VVD Aalsmeer v.l.n.r., bovenste rij: Willem Keessen, Jan Bouwmeester, Teun Treur, Dirk van der Zwaag, Jochem van Leeuwen. Onderste rij: Sissi Mijwaart, Erik Abbenhues, Robert van Rijn, Nanda Hauet, Marjanne Vleghaar.

    MIke Kerkhoven

Campagne-aftrap en Kandidatenlijst VVD Aalsmeer

19-11-2017, 22:01 | Lezersnieuws | Marc Vergoossen

Afgelopen zaterdag heeft VVD Aalsmeer haar campagne afgetrapt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. In een gezellig café-lunchroom Vleghaar werd het verkiezingsprogramma gepresenteerd met een korte film. Ook werden de kandidaten gepresenteerd die straks namens VVD Aalsmeer verkiesbaar zijn voor de gemeenteraad.

Eerder die week werd door de leden van VVD Aalsmeer de top 10 van de lijst vastgesteld (de zogenaamde verkiesbare plaatsen).

VVD Aalsmeer kiest met deze lijst voor een duidelijke koers: inhoud, ervaring, talent en een goede afspiegeling van de Aalsmeerse en Kudelstaartse maatschappij. VVD Aalsmeer heeft de ambitie om altijd te luisteren naar onze inwoners en ondernemers. Ambitie om zoveel mogelijk ruimte te bieden aan ondernemerschap. Ambitie om zo laag mogelijke lasten voor onze inwoners te realiseren en ambitie om meer betaalbare woningen te realiseren voor eigen inwoners in een veilige omgeving.

Huidig fractievoorzitter Robert van Rijn is gekozen als lijsttrekker. Robert brengt een brede werkervaring en expertise mee. Hij heeft zich de afgelopen jaren bewezen op talloze dossiers en zeker ook in de rol van voorzitter en oppositieleider.

Nanda Hauet, deskundig op het gebied van zorg en communicatie, bekleedt plaats 2. Zij is de eerste vrouw op de lijst. Dirk van der Zwaag staat op plaats 3. Dirk is een expert op het gebied van gemeentefinanciën.

Op plaats 4 staat Marjanne Vleghaar. Marjanne is een bekend gezicht in Aalsmeer en haar ervaring ligt op het terrein van zorg, welzijn en jeugd. Vervolgens staat op plaats 5 Jan Bouwmeester, deskundig op het gebied van onder meer financiën en veiligheid ; hij is afkomstig uit Kudelstaart.

Plaats 6 is voor huidig fractie-assistent Erik Abbenhues. Erik is een ervaren manager in het bedrijfsleven die deskundigheid op vastgoed en ruimtelijke ordening meebrengt. Op plaats 7 staat ondernemer Teun Treur die momenteel woordvoerder is op economische zaken.

De plaatsen 8 en 9 worden respectievelijk ingevuld door nieuwe gezichten in de Aalsmeerse politiek: Jochem van Leeuwen (#8) is bekend binnen het Aalsmeers verenigingsleven en heeft enorme kennis van het Westeinderplasgebied. Sissi Mijwaart (#9) is een ervaren personeelsmanager in de zorg in Aalsmeer. Tenslotte sluit de Willem Keessen (voormalig kweker van Koninklijke Terra Nova) de top 10 van VVD Aalsmeer.

Voor meer informatie over de kandidaten en het verkiezingsprogramma, verwijzen wij graag naar www.aalsmeer.vvd.nl