• De speelzaal met kids

    Ben de Leur

De laatste ronde

03-06-2018, 13:03 | Lezersnieuws | Ben

De 28e en laatste ronde van de AAS Jeugd Competitie zou de beslissing brengen wie de Kampioen van het seizoen 2017-2018 zou worden. Dit jaar zijn er ook voor het eerst prijzen per Stap en enige jeugdspelers waren hierdoor zeer gespannen.

De beslissing om het kampioenschap kreeg een spoedige ontknoping. Stijn bood remise aan en dit werd onmiddellijk door Luuk geaccepteerd, waardoor Jasper hem niet meer kon inhalen. Enig geboe was de beloning voor deze grootmeesterremise.

Jasper had in de opening een dame tegen een stuk verloren, maar speelde op karakter verder. Robert speelde het sterk, maar gebruikte veel tijd. Uiteindelijk teveel tijd en Robert ging door zijn vlag en het punt was voor Jasper. Voor Robert was schaken even niet zo leuk.

Sam is wat uit vorm momenteel en ging tegen Christiaan ten onder. Daarmee is Luuk 1e, Jasper 2e en Christiaan 3e geworden. Op 7 punten achterstand op Christiaan werden Rune en Stijn 4e.

De partij Konrad tegen Rune was ook van een hoog dramatisch gehalte. De jonge Konrad gebruikte zijn tijd goed terwijl Rune zeer gespannen was, maar goed tegenspel bood. Opeens gaf Konrad een toren weg en daarmee op zich de partij. Rune ruilde behendig af naar een eindspel Toren Koning tegen Koning. Maar hoe dit te winnen?!  Vele rondjes van 36 blank maakten de stukken op het bord, maar Rune, nu nog zenuwachtiger zag de winstvoering niet. Maar helaas voor Konrad brak hem nu het tijdverbruik uit het begin hem op en ging hij door zijn vlag…

De gebroeders Kai en Rink Tjepkema vochten een verbitterd duel uit die door Kai gewonnen werd. Marien won van Dylan en eindigde daardoor een half punt voor broer Robert. Bryan won vrij gemakkelijk van Pieter en Nieks tegenstander kwam niet opdagen en hij kreeg een reglementair punt.

Komende vrijdag zijn er proefexamens en Prijsuitreiking. Als je niet komt, krijg je ook geen prijs! Voor de leerlingen die geen proefexamen doen is er een simultaan.