• De prijswinnaars

    Ben de Leur

De Prijsuitreiking en proefexamens bij AAS

09-06-2018, 14:33 | Lezersnieuws | Ben

Op de een na laatste avond van het schaakseizoen waren 18 jeugdAzen naar het clublokaal gekomen, waarvan er 15 proefexamen deden in de stappen 1, 2, 3 en 4. Er werd hard gezwoegd, maar naloop was vrijwel iedereen klaar en zag het er goed uit.

Vrijdag a.s. zijn de examens in deze stappen en zal een officiële examinator van de Leidse Schaak Bond aanwezig zijn.

En daarna het hoogtepunt van het seizoen, de prijsuitreiking. De beker voor Stap 1 ging naar Bryan van Nes, die 12e werd met 10 uit 19. Bryan had een flinke voorsprong op de andere stap 1 leerlingen.

De beker voor stap 2 ging naar Niek Bartling, die 8e werd met 11,5 uit 26. De beker voor stap 3 was voor Rune Kaslander en dat na de zware strijd van vorige week tegen Konrad. Rune deed het erg goed dit seizoen want hij werd zelfs 4e met 13 uit 26.

Tenslotte de prijzen voor de eerste 3 van deze competitie. Zij waren duidelijk een maatje te groot voor de anderen en de stand werd door de onderlinge strijd bepaald en door puntjes die soms gemorst werden tegen de anderen. Derde werd Christiaan Baraya met 20 punten uit 27 wedstrijden. Tweede werd Jasper Springintveld met 21 punten uit 26 wedstrijden, daarmee de spanning tot de laatste ronde er in houdend, want met slechts een half punt voorsprong werd Luuk Valkering met 21,5 uit 27 eerste en mag zich weer een seizoen lang Kampioen van AAS noemen.

Voor meer fotos en de eindstand, zie www.aas.leisb.nl

Volgende week dus examens, aanvang om 19:30 uur.