Donkere wolken boven AAS 1

18-03-2019, 14:25 | Lezersnieuws | Ben

Afgelopen zaterdag heeft AAS 1 een pijnlijke nederlaag geleden tegen het aloude VAS.
Waar de Azen op een noodzakelijke overwinning hoopten, was de kansloze nederlaag een harde klap.

De meeste Azen kwamen slechter uit de opening, nu komt dit vaker voor, maar deze keer werd het op de meeste borden minder en minder.
Op zich begon de wedstrijd niet slecht, Ad van den Berg scoorde een +remise tegen de sterkste VAS-speler Hendriks.

Maar daarna verloor Paul Schrama tegen good old Pim Ghijssen, de oud meesterklasse speler liet zien het spel nog goed te beheersen. Henk Noordhoek l eek onder de voet gelopen te worden, maar zijn tegenstander speelde niet de sterkste voorzetting en Henk wist het eindspel remise te houden.

Mark Trimp offerde een kwaliteit, maar had weinig compensatie. In een poging tot complicatie liep Mark in een naar mat-net en moest opgeven.

De Azen verloren alle moed toen Jeffrey op bord 1 ten onder ging. Na een suksesvol Tatasteel en Noteboomtoernooi, zit er in de bondscompetitie helAAS de klad erin.

Op bord 2 stond Johannes Rudolph lang een pion voor, maar in ultieme tijdnood kwam Johannes niet verder en moest in remise berustten.

De eer werd gered door Simon Groot. Simon stond de gehele partij beter, maar de vraag was of hij remise door eeuwig schaak kon vermijden. Gelukkig wilde zijn tegenstander meer en trapte meteen in een tussenzet van Simon en kon opgeven.

Aldert-Jan Keessen kwam ook moeizaam uit de opening en in de complicaties speelde zijn jeugdige tegenstander bijzonder sterk. Een dame eindspel met 2 vrijpionnen voor wit op de damevleugel werd door Koi Pham zeer bekwaam naar winst gevoerd.

Een ontluisterende 2.5-5.5 nederlaag was de uitslag en hierdoor staat AAS nu op de voorlaatste plaats. Er degraderen 2 teams uit 2B. AAS moet de volgende ronde tegen Amersfoort uit en zijn matchpunten hard nodig.