• vele versierde boten

    Richard Zethof

Feestje op het water met Dag van je Leven botendag

18-06-2018, 17:27 | Lezersnieuws | Ilse

Afgelopen zaterdag was het weer genieten op het water voor vele mensen met een verstandelijke beperking tijdens de Dag van je Leven Botendag. Zo’n vijfenzeventig booteigenaren namen bijna vierhonderd gasten mee aan boord van hun boot. Allerlei soorten boten deden aan de bijzondere vaartocht van een paar uurtjes mee. Speedboten, zeilboten, motorjachten, sloepen, pramen en meer. Mensen in een rolstoel mochten mee aan boord van het Partyschip.

Landelijk concept
Tegen elf uur hadden alle gasten met behulp van een bordje met daarop een nummer de juiste booteigenaar gevonden en konden ze aan boord van de boten. Maar niet voordat Geert Dijks, directeur van HISWA vereniging en Bart Kempers van Kempers Watersport, gastheer van het jaarlijkse evenement, iedereen hadden toegesproken. Samen met Ons Tweede Thuis-cliënt Gerrit de Man luidden ze de scheepsbel en kon het ruime sop gekozen worden.

Leuk voor Stichting Dag van je Leven is dat de HISWA vereniging het concept van de botendag landelijk wil gaan promoten. Maar dan niet specifiek voor mensen met een beperking, maar voor verschillende doelgroepen waaronder ook ouderen. Mensen kennis laten maken met het water en de watersportmogelijkheden bij hen in de buurt aan boord van een enthousiaste particuliere booteigenaar. Wat ooit begon als een idee van oud-voorzitter Jos van Rijn, krijgt dus een landelijk tintje. 

Berenboot
In de jachthaven kon je op de foto bij AalsmeervoorElkaar en leuke cadeauartikelen kopen bij de kraam van Stichting Ons Tweede Thuis. De booteigenaren hadden allemaal wat lekkers aan boord om hun gasten extra te verwennen, maar voordat iedereen aan boord ging kon er genoten worden van een kopje koffie of thee met een lekkere koek.

Terwijl er genoten werd op het water, waren Bart Kempers en Geert Dijks van de HISWA als jury op zoek naar de origineelst versierde boot. Velen hadden hun best gedaan met ballonnen, vlaggetjes en slingers. Er was zelf een boot vol met roze flamingo's. Maar de jury was er unaniem over eens dat de 'berenboot' het leukste was. De boot was versierd met beren en de gastheren liepen zelfs in grappige berenpakken rond. Zij werden beloond met een lekkere taart. 

Polonaises
Na een paar uurtjes ontspanning op de Aalsmeerse wateren, ging het feestje in de jachthaven bij Leimuiden nog even door. Dennis Wijnhout zorgde voor de nodige polonaises en er werd nog even gezellig nagepraat over het plezier op het water.