• Veel kansen voor Aalsmeer en Kudelstaart opgehaald

    D66
  • D66 Kandidaten met Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg

    D66

Geslaagde campagnedag en Nieuwjaarsreceptie D66

30-01-2018, 14:30 | Lezersnieuws | D66 Aalsmeer

D66 zette zichzelf op zaterdag 27 januari 2018 in de gemeente Aalsmeer stevig op de kaart met een grote campagneactie, een regiovergadering en een druk bezochte Nieuwjaarsreceptie in The Beach. Vele D66'ers - leden, politici en bestuurders - uit alle windstreken van Noord-Holland en Flevoland, waren naar Aalsmeer gekomen om elkaar nog één keer een gelukkig en bijzonder succesvol nieuw jaar te wensen. Speciale gast was D66 Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg.

Campagne

De dag begon met een grote campagneactie van D66 op het Poldermeesterplein waar het campagneteam in gesprek ging met het winkelend publiek. Deze gesprekken met inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart zijn een vast onderdeel van D66, ook als er geen verkiezingen zijn. Onder het motto "Welke kansen ziet u voor Aalsmeer en Kudelstaart?" leveren ze een schat aan waardevolle informatie op voor de politieke koers van de toekomstige D66-fractie in de Aalsmeerse gemeenteraad en de D66-wethouder in het nieuwe college.

Regiovergadering

Na de middag vond in de prachtige veilingzaal in The Beach de Algemene Regiovergadering plaats. De bakens werden alvast gezet voor de verkiezingen van Provinciale Staten (PS) in maart 2019. En Schiphol deed zijn best om iedereen van buiten Aalsmeer te laten ervaren wat echte geluidshinder van vliegtuigen betekent.

Nieuwjaarsreceptie

Na alle plichtplegingen werd het dan eindelijk tijd voor de Nieuwjaarsreceptie. Die startte uiteraard met een aantal toespraken, vanaf de oude veilingmeestersloge. De aftrap gaf Wilma Alink-Scheltema, lijsttrekker voor D66 in Aalsmeer en Kudelstaart. Zij schetste de optimistische en ambitieuze aanpak waarmee D66 ook hier lokaal kansen voor iedereen wil realiseren met preventie en duurzaamheid en door inwoners echt mee te laten beslissen. Steven van Weyenberg, D66-fractielid in de Tweede Kamer nam de microfoon van Wilma over. "D66 groeit enorm en heeft in het hele land een stevige vinger in de pap, ook straks in de gemeente Aalsmeer. Die positie gaan we bij de komende gemeenteraadsverkiezingen met elkaar verder uitbreiden", zo Van Weyenberg. Duizenden leden en kandidaten gaan de komende weken de straat op om campagne te voeren Steven van Weyenberg is ervan overtuigd dat het op de late avond van 21 maart aanstaande na een lange verkiezingsdag een groot feest zal worden voor D66, en niet alleen omdat hij dan jarig is.

En toen was het tijd om met elkaar het glas te heffen op een gelukkig en succesvol nieuw jaar.