Gesprekken tussen ouderen en jongeren op valentijnsactiviteit

13-02-2018, 13:30 | Lezersnieuws | Jongeren Rode Kruis

In het kader van Valentijnsdag organiseerde het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn op zaterdag 10 februari een speeddate tussen 18 ouderen uit 't Kloosterhof en jongeren. Onder het genot van een hapje en drankje werden levendige gesprekken gevoerd.

Eerst werden alle gasten getrakteerd op koffie of thee en een gebakje. Daarna begonnen de gesprekken tussen de ouderen uit 't Kloosterhof en de jonge vrijwilligers van het Rode Kruis. Over allerlei onderwerpen werden gepraat, van werk tot hobby en van iemands favoriete muziek tot waar iemand heeft gewoond. De gesprekjes tussen de ouderen en een vrijwilliger duurden steeds 15 minuten, hierna ging de vrijwilliger naar een nieuw tafeltje met ouderen toe.

Gedurende de middag werd diverse keren rondgegaan met drinken en een koekje.

Zowel voor de ouderen als voor de jongeren waren de verschillende gesprekken erg interessant. 'Ik vond het erg leuk en vooral heel leerzaam.', vertelde vrijwilliger Josse.

Bij het einde van de activiteit kreeg iedereen nog een alcoholvrije cocktail en werd een roos uitgedeeld aan elke gast. De rozen werden zeer gul gesponsord door bloemengroothandel De Gooijer International uit De Kwakel. Het Jongeren Rode Kruis bedankt alle gasten, vrijwilligers en 't Kloosterhof voor deze activiteit.

Het Jongeren Rode Kruis zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking of wil je meer informatie over wat wij doen? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl of kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis.