• Een van de kunstenaars vertelt het verhaal bij haar kunstwerk

    Esmee Pappot
  • De kunstenaars met in het midden de nieuwe wethouder

    Cultuurpunt Aalsmeer

IkToon maand Aalsmeer geopendStem op uw favoriete Amazing Amateur!

04-06-2018, 18:58 | Lezersnieuws | Cp

Afgelopen vrijdag, 1 juni, is de landelijke IkToon maand officieel van start gegaan, ook in Aalsmeer. In Het Oude Raadhuis werd het startschot voor deze amateurkunstmaand gegeven door wethouder Wilma Alink-Scheltema. Zij opende de expositie Amazing Amateurs in de Etalage en daarmee deze maand. Amazing Amateurs is een samenwerkingsverband tussen Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Tijdens deze expositie is de hele maand juni in 26 etalages kunst te bewonderen en kan er gestemd worden op de favoriet.

Vrijdagmiddag rond 17.00 uur begon Het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat gezellig druk te worden. (Amateur)kunstenaars en geïnteresseerden stroomden binnen. André Vulperhorst, coördinator amateurkunst in Aalsmeer, heette iedereen van harte welkom. Vervolgens vertelde Madeleine Heijligers, hoofd van Cultuurpunt Aalsmeer, over de activiteiten die in het kader van de IkToon maand in Aalsmeer worden georganiseerd. Daarna sprak Marian Kaaijk, voorzitter van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) over de samenwerking tussen beide organisaties en bedankte daarbij alle betrokken vrijwilligers.

Naast de Amazing Amateurs-expositie verzorgen beide organisaties deze maand ook samen het Pop-Up Atelier, waarbij jongeren iedere woensdagmiddag de kans krijgen een toffe kunstworkshop te volgen, zoals graffiti en zeefdrukken. Vervolgens hield de nieuwe wethouder van Aalsmeer, Wilma Alink-Scheltema, een korte toespraak. Het was haar eerste optreden als wethouder. Om de expositie officieel te openen maakte zij een polaroid foto van de kunstenaars en vervolgens ging zij zelf met hen op de foto.

Na een hapje en een drankje werd met de aanwezigen de Amazing Amateurs in de Etalage-route gelopen. Heleen van Haaften, voorzitter van de werkgroep beeldende kunst van KCA, gaf een rondleiding langs de kunstwerken in de 26 deelnemende etalages. Dat het af en toe wat spetterde mocht de pret niet drukken, men was er zelfs op voorbereid en had paraplu’s meegenomen. Tijdens de wandeling werden sommige kunstwerken door de aanwezige kunstenaars zelf kort toegelicht. Zo werd het verhaal achter de kunstwerken duidelijk. Al met al was de opening zeer geslaagd.

De stembus is geopend!
Was u er vrijdag niet bij of heeft u de kunstwerken in de etalages nog niet gespot? Loop dan binnenkort eens langs en laat via het online stemformulier weten welke kunstenaar volgens u moet winnen! De kunstenaar met de meeste stemmen wint de Gouden Penseel. Op de website van Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer zijn de wandelroute en de link naar het digitale stemformulier te vinden. Er kan nog tot maandag 25 juni gestemd worden. Tijdens het Slotconcert van IkToon, op zaterdag 30 juni, wordt de winnaar bekend gemaakt.