• Doorkijk naar de petanquebanen

    Boule Union Thamen

Jaarlijkse Vrijdagavondcyclus petanque van start

15-07-2019, 13:47 | Lezersnieuws | Henk

Op 19 en 26 juli vindt bij Boule Union Thamen voor de 22e keer de Vrijdagavondcyclus voor doubletten plaats. De cyclus bestaat uit twee toernooien, waarbij er voor de drie beste equipes die in dezelfde samenstelling aan beide avonden hebben deelgenomen nog extra prijzen zijn. Het speelsysteem is dat na de eerste speelronde winnaars tegen winnaars spelen en verliezers tegen verliezers. In de derde en laatste speelronde spelen de equipes met tweemaal winst tegen elkaar, de equipes met winst en verlies tegen elkaar en zo ook de equipes met verlies en winst en de equipes met tweemaal verlies tegen elkaar.

Na de drie speelronden wordt de avondstand opgemaakt op basis van het aantal gewonnen partijen en het puntensaldo van de scores.

Het toernooi staat open voor bezitters van een wedstrijdlicentie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond en maximum aantal deelnemers is 48. Op dit moment staat de teller voor de inschrijvingen voor beide avonden op 26.

Het toernooi wordt gespeeld op de accommodatie van Boule Union Thamen aan de Vuurlijn, De Kwakel naast het honkbalveld. Het toernooi start om 19.30 uur. Publiek is van harte welkom om zo kennis te maken met de wedstrijdvariant van het jeu de boules.