• Kinderen spelen met de speelboerderij.

    Boerenvreugd
  • Voorzitter Rogier en kinderburgemeester Hannah

    boerenvreugd

Kinderburgemeester Hannah heropent stolp Boerenvreugd

11-02-2019, 19:20 | Lezersnieuws | martine

Afgelopen zondag 10 februari heeft kinderburgemeester Hannah Fokkema de stolp op kinderboerderij Boerenvreugd officieel heropend. Hannah hield een kort praatje waarin zij benadrukte dat er veel werk verricht was. De muren, toiletten, het nieuwe caviaverblijf en de totale inrichting zijn onder handen genomen door de vrijwilligers. Alle vrijwilligers en sponsors werden bedankt en daarna onthulde Hannah het laatste project in de stolp:  de nieuwe speelboerderij.

Na het bevestigen van het miniatuurbeeldje van Ronijntje, het logo van de kinderboerderij, was de ingebruikname van de speelboerderij officieel en kon de taart worden aangesneden. De huisjes voor de speelboerderij heeft Boerenvreugd gekregen van de Aalsmeerse familie van Tol. Boerenvreugd is hen dankbaar voor deze bijzondere gift. Al meteen bleek de speelboerderij een schot in de roos. Veel kinderen hebben afgelopen zondag met veel plezier en fantasie gespeeld met dit bijzondere speelobject. Boerenvreugd hoopt met de nieuwe inrichting een bezoek aan de boerderij aantrekkelijker te maken, ook bij minder mooi weer.

 

Na de feestelijke opening werd gestart met de activiteit “in de bergen”. Kinderen konden met een spelletjeskaart meedoen aan het knutselen en meerdere spelletjes. Kinderen konden ook meedoen met een prijsvraag. Het aantal geitenkeutels in de pot moest worden geraden. Het antwoord van winnares Zoë zat het dichtst bij de 350 keutels. Boerenvreugd heeft contact opgenomen met de winnares, zij krijgt een leuk prijsje.  De ondeugende geiten drieling van een week oud trok veel bekijks. Ondanks het regenachtige weer kijkt Boerenvreugd terug op een geslaagde dag. Het was gezellig en de bezoekers hebben weer genoten van een leuke boerderijdag.