• vennepiaanse treurnis na verloren strijd

    Swots Achterbaksel

klinkende overwinning westeinder 2

06-11-2018, 07:53 | Lezersnieuws | Peter

Schaakvertier bij schaakclub Westeinder.
Afgelopen donderdag zette het tweede zich schrap voor de altijd beladen ontmoeting tegen de Vennep, een heuse derby. Na een akelig goed klinkende yell, family-hug en bijbehorende haka was het tweede emotioneel tot de tanden bewapend en volledig bereid om tot het uiterste te gaan, zoals Gerrie Kneteman destijds zei: de dood of de gladiolen !
Een kleine tegenslag bij aanvang van de wedstrijd werd telefonisch door Dorpshuis Cor meegedeeld:, Arie van Dam was gestrand met een lekke band maar het was niet helemaal duidelijk waar precies. Gelukkig kaapte Arie de plaatselijke buslijndienst en liet zich voor het Dorpshuis afzetten, een klein tijdverlies op de koop toenemend.
Martin was als eerste klaar, hij had zijn tegenstander tot blunderen gedwongen, fijne punten en een hoop tijd voor andere barzaken. Marco Hutters liep trots rond en liet iedereen zien hoe hij op werkelijk geweldige wijze middels een toren en dame offer zijn tegenstander op de knieën had gedwongen. Dat moet toch een van de mooiste combinaties uit zijn leven zijn geweest.Twee nul, het begon er aardig uit te zien. De toeschouwers begonnen zich al voorzichtigjes te laven aan de bar toen het noodlot toesloeg: Thomas von das Meer, twee weken geleden de absolute held van de wedstrijd van het eerste (hij wist als enige te winnen) ging hier helaas onderuit, iets wat hem doorgaans alleen in het weekend in die Heimat gebeurt. Precies op het juiste moment wist Gerard te melden dat hij voor de eerste keer in de externe competitie had gewonnen. Wetende dat Gerard tegen de tachtig is en we ca. 7 partijen per jaar spelen kunt u vast wel uitrekenen waar de vreugde vandaan kwam. Het zal duidelijk zijn dat dit enigszins gechargeerd is, Gerard is nog lang geen tachtig…..en speelt pas een paar jaar. Zingend kwam hij de speelzaal uit, dat maken we liever niet meer mee …..
Arie kwam een rustige remise overeen om de punten binnen te halen waarna Mladen de afslachting completeerde: 4,5 - 1,5 winst.
Intern was er weinig te melden na deze thriller op het scherpst van de snede: Wim wist niet door de ontzettend saaie en taaie verdediging van Peter te komen en de andere uitslagen waren min of meer als verwacht. 
Kom zelf eens een avondje langs bij de schaakclub, pik dan wel de juiste avond - donderdags - of check de website www.schaakclubwesteinder.n