• De winnaars. Driemaal winst in drie weken

    Harry van den Dungen
  • Zonovergoten speelveld

    Harry van den Dungen

Open Uithoorns doublettenkampioenschap

13-08-2018, 11:27 | Lezersnieuws | Henk

Het 32e Open Uithoorns doublettenkampioenschap sloot de toernooireeks voor wedstrijdspelers af. Met een deelname van 38 doubletten kon de organisatie zeer tevreden zijn. Te meer daar in Rijswijk een toernooi werd afgelast wegens te weinig inschrijvingen.

Er werd een voorronde van twee partijen gespeeld. Deze partijen werden op tijd gespeeld om de duur van het toernooi wat te beheersen. Dit betekende dat als na 45 minuten nog geen 13 punten door een equipe gescoord waren er tweemaal een extra werpronde gespeeld konden worden. Dat dit een goede greep was van de organisatie bleek wel, want in een partij bleek de eindstand na 1 uur spelen 5-4. Slechts zes van de 38 partijen in de voorronde bereikten de 13 punten niet. Na de voorronden gingen de zestien besten naar het hoofdtoernooi (A-poule), de volgende zestien naar de B-poule en de resterende acht equipes naar de C-poule. De equipes, die in de A- en B-poule de eerste partij verloren gingen nog door in hun respectievelijke troosttoernooi (complementaire). Daarna verliezen betekende uitschakeling. In de C-poule speelden de equipes nog drie voorgelote partijen. Onder de 38 equipes waren er vier van Boule Union Thamen. Drie equipes plaatsten zich voor de B-poule, waarin alleen de equipe Jannie van Kooten/Hans vd Wal hun partij wisten te winnen. Echter een ronde later was het door verlies voor hen einde toernooi.

De equipes Andries en Nicky Petersen en Ina Hoekstra/Henk v Rekum moesten verder in de complementaire B. Andries en Nicky werden daarin uitgeschakeld door de equipe Poel/Veldhuis. Ina en Henk versloegen achtereenvolgens de equipes Suanet/Meijer (13-4) en Smithuis/Belterman (13-8) om in de finale uit te komen tegen de equipe Griepink van Sporting Badhoevedorp. Voor deze partij werd de schaduw onder de eiken opgezocht. Met goed spel werd de partij met 13-6 beslist in het voordeel van Ina en Henk.

De vierde equipe van Boule Union Thamen bestond uit moeder en dochter Depping. Zij kwamen uit in de C-poule. Helaas mochten zij deze dag geen overwinning vieren. Hun relatieve onervarenheid speelde hen parten op het zeer droge terrein, waar het controleren van de snelheid van de boules erg moeilijk was. Toch keken ook zij terug op een prettige dag.

In de A-poule speelden een aantal zeer sterke equipes waaronder tweevoudig winnaar van dit toernooi (Henk v Boeschoten/Partick Bosch 2015 en 2016), de nummers twee van 2017 (Jaap Kivits/Tino Rodriguez) en drievoudig winnaar van de Vrijdagavondcyclus Marcel v Nieuwenhuizen/Davey Kooijman. De equipes Boeschoten/Bosch en Kivits/Rodriguez werden door resp. de equipes Zijlstra en Kaandorp naar de Complementaire A verwezen.

Uiteindelijk bleven de equipes Nieuwenhuizen/Kooijman en Scholten/Vinke (voormalige Nederlandse kampioenen) over in de finale van de A-poule. Het werd een vrij eenvoudige 13-4 overwinning voor Nieuwenhuizen Kooijman, die voor de derde keer in drie weken een toernooi van Boule Union Thamen wonnen.

De winnaars:

A-poule     Marcel v Nieuwenhuizen/Davey Kooijman (Gouda/L’ Esprit);

A compl.   Thomas v Drunen Littel/Wim Santhuizen (PUK/Atlantic);

B-poule     Max Tophoven/Els Hummel (Meteoor)

B compl.   Ina Hoekstra/Henk v Rekum (Boule Union Thamen)

C-poule     Eric vd Sluys/Marco Eveleens (LMI/Elza-boules).

Dit was het laatste toernooi met externe deelname voor dit jaar. De activiteiten van Boule Union Thamen zijn nu weer gericht op de eigen leden met op 19 augustus het clubkampioenschap doubletten.