• Ouderen kunnen rekenen op D66

    D66 Aalsmeer

Ouderen kunnen rekenen op D66

13-02-2018, 17:41 | Lezersnieuws | D66 Aalsmeer

D66 vindt dat ouderen langer zelfstandig moeten kunnen blijven wonen. Wanneer hulp nodig is kan dit worden gegeven door mantelzorgers, familie of vrijwilligers. Wanneer professionele zorg nodig is dan moet die er komen. Het is voor D66 namelijk absoluut onacceptabel dat mantelzorgers en vrijwilligers worden ingezet om op de WMO of op zorgkosten te bezuinigen.

Passend wonen

Het is nog niet eens zo lang geleden dat ouderen die een bepaalde leeftijd bereikten verhuisden naar het bejaardenhuis. Tegenwoordig in hun eigen vertrouwde omgeving blijven ouderen zo lang mogelijk thuis wonen. D66 wil dat ouderen de mogelijkheid behouden om een gezond en actief leven te leiden. Daar horen passende woonvormen bij en in de komende jaren zullen woningen hierop moeten worden aangepast. D66 denkt hier aan woonprojecten met ouderen samen met jongeren, woonservicewoningen of kleinschalige groepswoningen. De kleine huiselijke groepswoning met demente ouderen in de Gloxiniastraat is daar een mooi voorbeeld van

Aandacht

Ouderen mogen niet worden vergeten. Hoe schijnend is het dat Tafeltje Dek Je voor menig oudere het enige menselijke contact op een dag is! Familie, buren, vrienden, het buurthuis zijn van cruciaal belang. Niets vervangt hun persoonlijke aandacht. Eenzaamheid is niet op te lossen met een medicijn of met een robotknuffel. Mantelzorgers zijn niet meer weg te denken en daar is D66 zuinig op. D66 vindt dat buurtteams hier positief kunnen bijdragen. Buurtteams werken nauw samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Zij sporen problemen vroegtijdig op, waken ervoor dat de druk op mantelzorgers niet te groot wordt en weten snel professionele zorg te regelen.

Welke keuzen er gemaakt worden is echter aan de ouderen zelf. Ouderen weten heel goed wat goed voor hen is, waar zij gelukkig van worden of blijven. Met de juiste hulp op het juiste moment. Ouderen die steun nodig hebben en hun mantelzorgers kunnen rekenen op D66!