• zaalvoetbalteam Polonia Aalsmeer

    ZABO

Polonia Aalsmeer kampioen van de ZABO competitie

31-05-2019, 13:00 | Lezersnieuws | PR

Het 43e seizoen van de plaatselijke zaalvoetbalcompetitie van de ZABO Aalsmeer is afgelopen weekend ten einde gekomen. De achttiende en laatste speelronde van het seizoen 2018/2019 werd gespeeld in sporthal De Waterlelie aan de Dreef in Aalsmeer. Dit was een unieke gebeurtenis want nooit eerder vond een Zabo-speelronde plaats in deze sporthal. De slotronde kende géén groot spanningsgehalte, de kampioen was namelijk al bekend. Het team van Polonia Aalsmeer had de bovenste plaats in de voorlaatste speelronde veilig gesteld door directe titelkandidaat Football Fanatics in een rechtstreeks duel te kloppen. Het zaalvoetbalteam prolongeerde hiermee de Zabo-titel en is voor het tweede achtereenvolgende seizoen kampioen geworden van de ZABO-competitie. Uiteraard kan dit een knappe prestatie genoemd worden!


UITSLAGEN SLOTRONDE

Bij de Zabo-slotronde op zaterdag 25 mei stonden er geen 5 maar 4 competitie wedstrijden op het programma. Het duel tussen Street Football Team tegen HFC Haarlem ging op voorhand niet door en kreeg de uitslag van 5-0 toebedeeld. De aftrap van de eerste wedstrijd was om 19.00 uur. International Smokers Team stond tegenover Joga Bonito en de partij eindigde met de cijfers van 4-7 in het voordeel van Joga Bonito. Vervolgens verscheen Polonia Aalsmeer op het speelveld en zij hadden het team van Woei als tegenstander. De kersverse kampioen speelde niet in de sterkst denkbare opstelling. Het publiek zag evengoed een leuke pot zaalvoetbal die werd gewonnen door Polonia Aalsmeer met 5-1. De derde wedstrijd van de avond ging tussen Amsec Piller en Green Fingers Uitzendbureau. Laatstgenoemd team moest een overwinning boeken om als 3e te eindigen in de eindrangschikking. Na een snelle 0-1 en een doelpunt vlak voor de wissel ging de ploeg de rust met een ruime 0-5 voorsprong. In de 2e helft scoorden beide teams vier doelpunten. Green Fingers Uitzendbureau sloot de zaalvoetbalpartij af met een verdiende en ruime 4-9 zege. De meest spannende wedstrijd van speelronde 18 was het duel tussen Football Fanatics en LEMO. Supporters zagen een gelijk opgaand wedstrijdbeeld maar er kwam wél een winnaar. Football Fanatics schoot in de slotfase de winnende treffer binnen: eindstand 3-2.

EINDSTAND 2018-2019:

Polonia Aalsmeer 18-44, Football Fanatics 18-40, Green Fingers Uitzendbureau 18-36, Joga Bonito 18-35, Street Football Team 18-25, International Smokers Team 18-25, Amsec Piller 18-24, HFC Haarlem 18-16, LEMO 18-16, Woei 18-3.