Polonia Aalsmeer klopt Green Fingers Uitzendbureau

04-02-2019, 20:07 | Lezersnieuws | PR

De ZABO zaalvoetballers zijn zaterdag 2 februari begonnen aan de 2e competitie-helft. De 10e speelronde vond plaats in sporthal de Bloemhof en het programma bood ondermeer de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De 1e wedstrijd was gelijk de topper van de avond: Polonia Aalsmeer moest de koppositie verdedigen tegen Green Fingers Uitzendbureau. Laatstgenoemd team stond op voorhand één punt achter in de ranglijst en kon bij een overwinning de nieuwe koploper van de ZABO worden. Even na half zeven werd de aftrap verricht en het publiek op de goed gevulde tribunes ging er eens goed voor zitten. Halverwege de 1e helft scoorde Green Fingers Uitzendbureau de openingstreffer: 0-1. De voorsprong werd enkele minuten later middels een prachtig vlammend schot in de kruising verdubbeld tot 0-2. Polonia Aalsmeer had het antwoord klaar in de resterende speeltijd van het 1e bedrijf. Eerst verdween een bal in de bovenhoek van het doel en daarna werd de gelijkmaker geproduceerd. Een vrije trap belandde binnenkant paal in de goal, ruststand 2-2.

BOEIENDE POT ZAALVOETBAL
Beide ploegen speelde in de 2e helft voor de volle winst en het tempo werd flink opgeschroefd. Na 5 minuten rolde een inzet via een klutsbal over de doellijn: 3-2 en twee minuten later scoorde de koploper met een schot in de kruising. Zo had Polonia in deze boeiende wedstrijd een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Twaalf minuten voor tijd benutte Green Fingers een vrije trap (4-3) direct gevolgd door een doelpunt van Polonia: 5-3. Een spannende en hectische slotfase zou zich aandienen. Drie minuten voor het einde viel de aansluitingstreffer: 5-4. Eén minuut later werd de marge weer twee doelpunten (6-4) en in blessuretijd zagen de toeschouwers Green Fingers Uitzendbureau nog één keer scoren. Er was geen tijd meer voor de gelijkmaker en dus sloot Polonia Aalsmeer het duel af met een 6-5 overwinning.

OVERIGE UITSLAGEN:
De wedstrijden van ronde 10 werden uitstekend gearbitreerd door Coop Verlaan en Patrick van Manen. De overige uitslagen: Football Fanatics tegen Street Football Team 7-3. Woei tegen Amsec Piller 2-17. HFC Haarlem tegen Joga Bonito 3-5 en International Smokers Team tegen LEMO 5-0.

STAND NA RONDE 10:
Polonia Aalsmeer 10-25, Football Fanatics 10-22, Green Fingers Uitzendbureau 10-21, Amsec Piller 10-19, Joga Bonito 10-17, HFC Haarlem 10-15, International Smokers Team 10-12, LEMO 10-9, Street Football Team 10-7, Woei 10-0.