• Winnaar Andries Petersen in actie

    Henk van Rekum
  • Soms moet een meting uitsluitsel brengen

    Joan van Rekum
  • Bloemen voor de winnaar

    Joan van Rekum

Tête-à-tête kampioenschap onder volle zon.

22-04-2018, 22:06 | Lezersnieuws | Henk

Gelijktijdig met de finaledag van het Nationale Kampioenschap petanque tête-à-tête in Hoorn werd in Uithoorn het clubkampioenschap tête-à-tête gespeeld. Het enkelspel is niet bijzonder populair onder de petanquespelers. Dit zit hem voornamelijk in het feit dat je eigenlijk een allround speler moet zijn. Je moet zowel goed kunnen plaatsen van de boules al het kunnen wegschieten van de boules van de opponent. Ondanks de afwezigheid wegens blessures en andere verplichtingen traden tien leden aan om dit kampioenschap te betwisten.

Er werden drie voorgelote voorronden gespeeld, gevolgd door de halve finales voor de top vier op basis van het aantal gewonnen partijen en puntensaldo in de voorronden. Voor de overig zes deelnemers werd er nog een partij gespeeld voor de definitieve eindplaats.

De dag werd afgesloten met de finale tussen de winnaars van de twee halve finales.

Na de voorronden waren er drie deelnemers met driemaal winst, een deelnemer met tweemaal winst, vier deelnemers met eenmaal winst en twee deelnemers zonder een winstpartij.

In de halve finale kwamen Joan van Rekum en Günther Jacobs tegen elkaar uit en Niels van Diemen tegen Andries Petersen. Beide halve finales werden een spannende aangelegenheid. De spelers bleven steeds dicht bij elkaar en tot de laatste werpronde konden allen nog winnen. Uiteindelijk gingen Günther Jacobs en Andries Petersen door een 13-11 overwinning door naar de finale.

Het gebeurt wel vaker dat een finale een wat eenzijdige vertoning werd. Deze finale was daarop helaas geen uitzondering. Andries Petersen speelde heel solide, maar Günther Jacobs miste in deze partij de scherpte. Het werd een 13-3 overwinning voor Andries, die daarmee de 31e clubkampioen werd.

De eindstand van het 31e clubkampioenschap tête-à-tête:

  1.  Andries Petersen

  2.  Günther Jacobs

  3.  Joan van Rekum en  Niels van Diemen

  5.  Ria van Beek

  6.  Paul Hamstra

  7.  Greet Atanes

  8.  Alfonso Atanes Limia

  9.  Ina Hoekstra

10.  Eva van Ark

 

De volgende activiteit op de accommodatie van Boule Union Thamen aan de Vuurlijn is het Moederdagtoernooi op zaterdag 12 mei, aanvang 11.00 uur.