• Speelmomenten

    Ria van Beek
  • BUT 1 en LBF 3

    Ria van Beek

Tweemaal winst en een verlies Boule Union Thamen in Nationale Petanque Competitie.

11-12-2017, 23:41 | Lezersnieuws | Henk van Rekum

Speelronde zes betekende voor het eerst en het derde team een thuiswedstrijd in de boulehal van OSB in Bodegraven. Het tweede team speelde uit tegen De Spaanse Ruiter 3 in Nieuw-Vennep. Het team met invaller Ton Boersma kwam niet sterk naar voren. Hoewel Ton Boersma met Angèle Smit tweemaal won, maar dat waren oop de enige twee winstpartijen. De 2-6 verlies betekende dat het tweede team zakte naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Het eerste en het derde team speelden respectievelijk tegen Les Boules Fleuries 3 en PU Kennemerland 4. PUK 4 is koploper in poule acht van de zesde divisie en kon verder uitlopen op de nummer twee bij een overwinning. De spelers van PUK zullen wel gedacht hebben dat dat eenvoudig te bereiken was. Ze moesten immers tegen de rode lantaarndrager van poule acht spelen. De doublettenronde ging met 2-1 naar het team van BUT. In de triplettenronde werd het eerste wedstrijdpunt zeker gesteld door beide triplettenpartijen te winnen, 4-1 voor BUT. Het team liet er echter geen twijfel over bestaan wie de overwinning toekwam. Door twee van de drie doublettenpartijen te winnen werd het een 6-2 overwinning en twee wedstrijdpunten.

Voor het eerste team was de ontmoeting tegen LBF een rechtstreeks gevecht om de zesde plaats in de tussenstand. Het parool voor BUT 1 was dus WINNEN!

BUT begon moeizaam. Equipe 1 won hun partij met een duidelijk verschil (13-3) terwijl equipe 2 tegen een kleine achterstand (7-8) aankeek, maar een ongelukkige laatste boule verplaatste het butje, waardoor de tegenstander vijf punten kreeg en daardoor de overwinning. Equipe 3 speelde niet slecht, maar kwam niet tot scoren. Na een 0-6 achterstand kwamen ze op 4-10 en dat was het sein om van speelpositie te wisselen. Het pakte meteen heel goed uit, want een werpronde van zes punten betekende een stand van 10-10 en in de volgende werpronde werd doorgestoten naar een 13-10 overwinning. In de triplettenronde werd het een spannende strijd, maar in beide partijen ging de overwinning met 13-11 naar BUT. Ook voor dit team was nu het parool om tenminste een partij in de laatste speelronde te winnen. De samenstelling van twee van de drie equipes werd gewisseld en deze equipes konden beide geen grip op het spel krijgen. Gelukkig wist de equipe Niels van Diemen/Mike van Rekum hun partij met 13-8 te winnen. Hiermee werd de overwinning veilig gesteld en steeg BUT van de zevende naar de vijfde plaats in de tussenstand.