• Nieuwe naam Centrica Business Solutions

    H. Wielage

Uithoornse energiespecialist onderdeel internationale marktleider

16-04-2018, 10:13 | Lezersnieuws | Christian

Centrica Business Solutions nieuwe naam van ENER-G Nedalo

ENER-G Nedalo heet sinds afgelopen maand Centrica Business Solutions. Het opvallende zwarte pand aan de Wiegerbruinlaan in Uithoorn is onderdeel geworden van een multinational met zo’n € 27 miljard omzet. “Ons dienstenpakket op het gebied van decentrale energie is daardoor veel breder geworden”, aldus hoofd verkoop Chris van Tiggelen. “We kunnen onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Het is de specialistische kennis op het gebied van warmte-krachtkoppeling, kortweg wkk, waarom Centrica Business Solutions besloot om het Uithoornse bedrijf in te lijven. Nu al bedient het team klanten in Nederland, België en diverse andere landen. Warmte-krachtkoppeling, waarbij gas in een installatie wordt gebracht die er vervolgens elektriciteit en warmte van maakt, is een interessante techniek voor grootverbruikers in energie. Denk aan de tuinbouw, ICT, leisure (hotels, zwembaden en vakantieparken), onderwijs, en gezondheidszorg. Moderne energieoplossingen bestaan echter bijna altijd uit een combinatie van technieken, zoals zonnepanelen en de opslag van elektriciteit. En die kennis en producten zijn nu ook bij de Uithoornse vestiging van Centrica Business Solutions verkrijgbaar.

Geïntegreerd aanbod

“Onderdeel worden van Centrica Business Solutions betekent dus echt een interessante uitbreiding tot een breed en geïntegreerd aanbod van innovatieve technologieën, oplossingen en diensten op het gebied van decentrale energie”, bevestigt  Chris van Tiggelen. “Denk ook eens aan minder bekende slimme oplossingen, zoals inzicht in energieverbruik op apparaatniveau via de draadloze sensoren en analysesoftware. Of de mogelijkheden op het gebied van demand side response, waarbij je als bedrijf met je energieverbruik actief reageert op pieken en dalen in het elektriciteitsnet en daarmee veel geld kunt verdienen.” Jurgen Bergman, directeur van Centrica Business Solutions in de Benelux, vult aan: “Ook voor ons als dochterbedrijf betekent dit een verdere versteviging van onze positie als dominante wkk-leverancier in de Benelux. Met de verbreding van het productenaanbod en diensten zullen we onze klanten nog beter van kunnen dienst zijn. Dat laatste is een continu streven binnen onze organisatie en is uiteindelijk waar het om gaat.”