• Eerste Plaats categorie Kleur: Bellen Blazen

    Ton Horstman.
  • Eerste Plaats categorie Zwart-Wit: Verfrissend

    Marlien Smit

Uitreiking Beste van het Seizoen bij fotogroep Aalsmeer

20-05-2019, 14:02 | Lezersnieuws | Adrie

De Fotogroep Aalsmeer had op maandag 13 mei  de uitreiking van de Beste Foto van het Seizoen.

Alle leden hadden hun beste foto’s van het seizoen bewaard voor deze onderlinge wedstrijd.

Een onafhankelijke jury, bestaande Ingrid Koppeschaar, kunsthistorica, Jaap Maars, fotograaf, en Annelie Klein Sprokkelhorst, kunstenaar, hadden dit jaar de taak op zich genomen om de beste foto’s te kiezen in zowel de categorie kleur als wel in de categorie zwart/wit.

Op de uitreikingsavond werden alle ingezonden foto’s besproken door de juryleden en was een geschreven juryrapport aanwezig, hetgeen bijzonder werd gewaardeerd door de alle leden van de fotogroep.

De volgende foto’s werden als winnaars uitgekozen:

Zwart-wit: 1e prijs: Verfrissend van Marlien Smit; 2e prijs: Hard gelopen  van Margot Aartman; 3e prijs: Out of Colors van Ton Horstman.

Kleur: 1e prijs:  Bellen Blazen van Ton Horstman; 2e prijs:  Reflectie van Ton Horstman ; 3e prijs: Uit Eten van Adrie Kraan.

Eervolle vermelding: Kleur: Loslaten van Desiree Vreken  en Zwart/Wit : Voorbijgangers van Venk Vos.

De winnende foto’s zullen tijdens IkToon in de etalages van de winkeliers in het centrum van Aalsmeer worden getoond. Een aantal ander ingezonden foto’s zullen te zien zijn tijden de afsluitfeest van IkToon op 29 juni in de Oude Veiling.

Naast de uitreiking van de “Beste van het Seizoen” werden ook de seizoen winnaars met de hoogste gemiddelde scores van de 3 interne competitie rondes bekend gemaakt:

1e plaats – Marlien Smit,  2e plaats  - Adrie Kraan, 3e plaats – Jaap Aartman

De prijsuitreiking op 13 mei was tevens de afsluiting van het seizoen.

 

In september  start de fotogroep met het nieuwe seizoen in een nieuwe locatie:  Buurthuis Hornmeer, aan de Dreef in Aalsmeer. Een interessante agenda is samengesteld voor dit seizoen met een aantal uitdagende fotografische opdrachten.

Belangstelling?   www.fotogroepaalsmeer.nl.