ZABO zaalvoetbal gestart met 2e competitie helft

05-02-2018, 12:50 | Lezersnieuws | PR Zabo

De ZABO zaalvoetbalcompetitie is zaterdagavond 3 februari van start gegaan met de tweede seizoenshelft. De achtste speelronde van dit ZABO-seizoen vond plaats in hal 1 sporthal de Bloemhof en de vier wedstrijden werden gearbitreerd door de scheidsrechters John Visser en Piet Landwehr. Om 19.00 uur verschenen de teams van Met & Co en Bolas Underwear aan de aftrap. Met & Co zegevierde met 6-2 en blijft goed meedoen om het kampioenschap. IBH Aalsmeer boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen door Football Fanatics te verslaan met de cijfers van 5-3. De derde wedstrijd van de avond ging tussen LEMO en Amsec Piller. Eerder in het seizoen had LEMO nipt gewonnen met 1-0 en ook ditmaal bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. René Kuin zorgde namens LEMO in de vijfde minuut met een harde lage diagonale schuiver voor de openingstreffer: 1-0. Chris Tesser produceerde vier minuten later de gelijkmaker na een assist van Wilbert Klijmij: 1-1. Diezelfde Wilbert Klijmij zette door een prachtige sleepbeweging Amsec Piller op voorsprong: 1-2. Een voorzet van Wally van der Wal bereikte twee minuten voor de wissel Peter van Leeuwen die keurig afrondde: ruststand 2-2.

SPANNING IN SLOTFASE

René Kuin bleek in de tweede helft opnieuw trefzeker. Een puntertje verdween langs doelman Kees-Jan Jongkind: 3-2. Halverwege het tweede bedrijf tikte keeper Thomas de Jong op magnifieke wijze een inzet van René Zandvliet naast de goal. Met nog zeven minuten op de wedstrijdklok wist René Zandvliet wél Thomas de Jong te passeren en trok de stand gelijk: 3-3. Drie minuten voor tijd raakte Wilbert Klijmij pechvol de paal. Geen overwinning voor Amsec Piller want LEMO sloeg toe in de uiterst spannende slotfase. Eerst was het Wally van der Wal die uit een scrimmage de 4-3 aantekende en precies één minuut voor tijd besliste John Bosman de wedstrijd. Met een weergaloze lob vanaf eigen helft bepaalde hij de eindstand op 5-3 in het voordeel van LEMO. Koploper Polonia Aalsmeer had Koning Nieuwendijk als tegenstander en maakte geen fouten. Bij de rust stond het 1-0 en in de 2e helft vielen er nog vier doelpunten te bewonderen. Eindstand 5-0.

HUIDIGE RANGLIJST

Polonia Aalsmeer 8-22, Met & Co 8-18, Bolas Underwear 8-14, Football Fanatics 8-12, LEMO 8-12, Amsec Piller 8-6, IBH Aalsmeer 8-5, Koning Nieuwendijk 8-4.

De 9e speelronde vindt plaats in de Proosdijsporthal op zaterdag 24 februari. Meer informatie is te vinden op de Zabo-website: www.zaboaalsmeer.nl