Zekveld Sport zaalvoetballers pechvol in slotduel competitie

20-04-2018, 22:35 | Lezersnieuws | PR

De zaalvoetballers van Zekveld Sport 1 hebben vrijdag 20 april hun laatste competitie-wedstrijd gespeeld. De Aalsmeerse formatie wist helaas géén punten over te houden aan deze partij en plaatsten zich zodoende ook niet voor de na-competitie.

Het slotduel van het seizoen 2017/2018 werd gespeeld in sporthal De Waterlelie en SV Parkstad was de tegenstander. Beide ploegen verschenen met een complete selectie aan de aftrap. Zekveld Sport had de volgende spelers genoteerd op het wedstrijdformulier: doelman Thomas de Jong, Richard van der Wal, Kevin Boss, Patrick van der Wal, Jeffrey Hausel, Wilco van Helden, Kevin Ende en Bart de Jong.

De insteek was natuurlijk een winstpartij voor de Aalsmeerders en de ploeg lag tot de wissel op de juiste koers. Zekveld Sport ging de rust met een 2-1 voorsprong. Tijdens de 2e helft bleef de wedstrijd voor het publiek spanning geven tot de laatste seconde. Hoewel het tempo niet onwijs hoog lag golfde het voetbalspel op en neer met kansen voor beide doelen. De gasten uit Amsterdam scoorden in de 12e minuut van het 2e bedrijf de gelijkmaker. Een Parkstad-aanvaller draaide handig weg in de korte ruimte en schoot onberispelijk hard in de korte hoek waarbij keeper De Jong kansloos bleek: 2-2. Zekveld raakte niet in paniek en ging gestaag op jacht naar een nieuwe voorsprong. Zes minuten voor het einde had de thuisclub enorme pech. Jeffrey Hausel werd gelanceerd en kwam buiten het strafschopgebied in botsing met de veel te wild uitkomende doelman. Net voor het fysieke contact wipte Jeffrey Hausel de bal middels een knappe technische voetbeweging over de keeper heen. Een doelpunt was verdiend geweest maar de inzet belandde pechvol op de bovenkant van de lat.

En zoals wel vaker gebeurt in de voetballerij, dan valt de goal aan de andere kant. Dit gebeurde 5 minuten voor tijd. Notabene de doelman ging meespelen om extra druk te geven en dat pakte goed uit voor de Amsterdammers. Mannetje passeren, van afstand op doel rossen en scoren door een bos van spelers: 2-3. Zekveld Sport zette voor de Aalsmeerse supporters een slotoffensief in. De tegenstander beperkte zich tot verdedigen en aanvoerder Patrick van der Wal besloot van afstand te schieten. Een kiezelhard geplaatst schot spatte buiten bereik van de vijandelijke doelman tegen de paal het veld weer in. In de resterende 3 minuten speeltijd vielen er geen doelpunten meer en dus moest de Aalsmeerse zaalvoetbalploeg genoegen nemen met een teleurstellende 2-3 nederlaag.