• scholentoernooi

    Mark Zijlstra

Jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi

01-12-2019, 18:14 | Lezersnieuws | Petra

Op zaterdag 30 november 2019 werd er in Sporthal de Bloemhof in Aalsmeer vanuit Basketbal Vereniging Aalsmeer weer het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi gehouden voor de groepen vier tot en met acht van de basisscholen uit Aalsmeer, Kudelstaart en dit jaar voor het eerst ook de basisscholen uit Uithoorn. Met 29 teams en ruim honderd spelers gingen de scholen de onderlinge competitie met elkaar aan.

In de ochtend begonnen de groepen 4 tot en met 6 met de wedstrijden en in de middag streden de meisjes en jongens van de groepen 7 en 8 tegen elkaar. In acht minuten tijd hadden de teams met drie spelers in het veld de taak om zo veel mogelijk te scoren. Doordat er 3 tegen 3 werd gespeeld op een half veld werd het voor de spelers een stuk makkelijker en leuker om de bal te krijgen en om te gaan scoren.

Tijdens de wedstrijden werd er gepasst, gedribbeld, op de basket geschoten en gescoord! De fanatieke teams deden er alles aan om de achterstand in te halen en om uiteindelijk de wedstrijden te winnen. Er werd ontzettend goed samen gespeeld en alle tactieken die waren geoefend werden toegepast. Naast dat er ontzettend fanatiek en hard gespeeld werd hing er ook een ontzettend leuke en sportieve sfeer. Iedereen had de grootste pret en het fanatisme zat er bij elk team goed in. Ook de massaal meegekomen supporters lieten vanaf de tribunes hard en luid van zich horen en ontvingen de teams met luid gejuich.

Naast het spelen voor de groepswinst werd er ook gelet op de sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect voor elkaar. Hier werd tijdens het toernooi na elke wedstrijd door de juryleden per team een beoordeling aan gegeven. Voor elk sportiefste team uit elke poule is er nog een verassing. Het team ontvangt voor elke speler een vrijkaartje voor een échte Eredivisiewedstrijd basketbal van Zorg en Zekerheid Leiden in Leiden.

De winnaars van de poules van groep 4 tot en met 6 waren de teams:

Oosteinder Airtime

De Antonius Killers

Oosteinder Fly’s.

De winnaar van de groepen 7 en 8 bij de meisjes is geworden:

De Antonius Baskettoppers

En bij de jongenspoules is de winnaar van de elf teams geworden:

Groep 8 van De Zon uit Uithoorn

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De deelnemers gingen lachend en gierend weer richting huis na een geslaagd toernooi.

Mede dankzij de goede organisatie en de vele vrijwilligers is het toernooi ontzettend goed verlopen. Wij bedanken de organisatie en alle vrijwilligers hartelijk voor hun bijdrage deze dag.