Eerste naam Kwakel Open Air Festival 3 bekend.

23-01-2020, 20:06 | Lezersnieuws | Arjan

DE KWAKEL - Het nieuwe jaar is inmiddels op gang, en dat betekent dat muziekliefhebbers uit De Kwakel en omgeving zich op kunnen gaan maken voor wat inmiddels een traditie is geworden: het Kwakel Open Air Festival. 

 

Zaterdag 13 juni staat op het evenemententerrein in het dorp alweer de derde editie van dit populaire evenement op de agenda. Waar 2 jaar geleden bij het in de steigers zetten van de eerste editie stiekem op werd gehoopt, is inmiddels realiteit: het Kwakel Open Air Festival is een niet meer weg te denken traditie in het dorp geworden. 

 

Vol trots presenteert het Maandagavondcomité, de organisatie achter het lokale festival, dan ook de eerste act van het opnieuw bomvolle programma: Amy Winehouse Undercoversessie. 

 

Bandleider Chris van der Meer werd ooit gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische Amy Winehouse en vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van Amy's repertoire. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. 

 

Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht, kon een vervolg niet uitblijven. Hoewel Winehouse zelf helaas niet meer onder ons is, zou je dat niet geloven als je De Boer hoort zingen. Wie z'n ogen sluit, krijgt het idee dat Winehouse uit de dood is herrezen. Sessieleider Van der Meer omringt haar bovendien met een geweldige band, met maar liefst drie blazers en de onnavolgbare Ulrich De Jesus op gitaar.

 

Meer informatie over de derde editie van De Kwakel Open Air is te vinden op de Facebook-pagina van het Maandagavondcomité.

https://www.facebook.com/maandagavondcomite