• BVA U14

    Petra Willers

Basketballer U14 leveren een spannende wedstrijd

04-11-2019, 15:00 | Lezersnieuws | Petra

Op zondag 3 november speelde de U14 van Basketball Vereniging Aalsmeer een spannende wedstrijd tegen K.T.C. uit Overveen. Na twee weekenden rust, omdat er geen wedstrijden stonden ingepland, waren de jongen van de U14 er helemaal klaar voor om er keihard tegen aan te gaan. De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met een sprongbal, K.T.C. won deze sprongbal, maar tikte de bal naar een speler van Aalsmeer. Helaas kwam Aalsmeer niet gelijk tot scoren, maar maakte juist snel hun eerste fout. Dagmar Smid van K.T.C. wist wel de basket te vinden en was de eerste die een punt scoorde. Gelukkig had Aalsmeer direct een antwoord en maakte Lucas van Rijn meteen daarna ook het eerste punt voor BV Aalsmeer. De scores vielen nu goed aan beide kanten en na het eerste kwart stond het 12-12. BV Aalsmeer mocht de bal innemen bij de start van het tweede kwart en scoorde daarna ook meteen. BV Aalsmeer had de smaak te pakken en wist een voorsprong te creëren van 20-14 waardoor K.T.C. een time-out nam. De time-out bleek te werken, want K.T.C. zette alle zeilen bij en begonnen aan een inhaalrace. Aan het eind van de tweede kwart stond het 22-24 voor K.T.C. 

In het derde kwart bleef K.T.C. op dezelfde manier doorgaan en wisten zij hun voorsprong te vergroten tot 7 punten verschil, reden voor de coach van BV Aalsmeer om een time-out aan te vragen. Joran gooide na de time-out de mooiste ballen in de basket, waardoor het verschil weer iets kleiner gemaakt werd. Aan het einde van de derde kwart stond het 34-39.
In het vierde kwart was de opdracht voor de spelers van BV Aalsmeer om steeds strakker verdedigen, deze tactiek pakte goed uit waardoor K.T.C in paniek leek te raken. Aalsmeer kwam dichterbij en het verschil werd teruggebracht naar maar 2 punten achterstand, maar helaas bleek dit niet genoeg. K.T.C. wist met hun laatste beetje energie die zij nog hadden een paar keer mooi te scoren waardoor zij uiteindelijk de wedstrijd wisten te winnen met 40-48.

De volgende wedstrijd van de U14 wordt gespeeld op zondag 17 november om 16.15 uur in sporthal de Proosdijhal in Kudelstaart tegen de Landslake Lions uit Amsterdam.