• Toegang tot het speelterrein

    Boule Union Thamen
  • Een speelmoment

    Boule Union Thamen

Eerste punt in Nationale Petanque Competitie

07-10-2019, 12:09 | Lezersnieuws | Henk

De tweede speeldag speelde zich voor Boule Union Thamen af op het eigen terrein aan de Vuurlijn. De tegenstander was het vierde team van Grand Cru ’82 uit Leidschendam.

Door vakantie en familieomstandigheden werd er met twee invallers gespeeld.

De start was niet sterk. Hoewel Ina Hoekstra en Wilma Buchner al snel met een 13-2 overwinning van de baan kwamen ging de ronde toch met tweemaal winst naar Grand Cru.

In de tweede speelronden, de triplettenronde, kwamen de spelers van BUT sterk terug. De equipe Joan v Rekum/Wilma Buchner/Eva v Ark won hun partij met 13-9. De equipe Ina Hoekstra/Harry vd Dungen/Marja de Ru deden dat nog iets beter met een 13-3 overwinning.

Met een 3-2 voorsprong ging BUT de afsluitende doublettenronde in. De opdracht was tenminste twee partijen te winnen om de eindoverwinning zeker te stellen. De equipe Marj de Ru/Henk v Rekum, invaller voor Ina, wonnen hun partij met ruim verschil, ondanks dat ze na de eerste werpronde meteen op een 0-4 achterstand kwamen. Maar de 13-5 betekende in ieder geval een gelijkspel. De eindoverwinning kwam nog wel dichtbij, maar Joan en Eva en Harry en Wilma verloren met respectievelijk 9-13 en 10-13.

De stand na twee speeldagen:

1. De Vaste Voet 1               4 wedstrijdpunten
2. De Boel de Boule 4          2 wp
3. OSB 2                              2 wp
4. Gouda 6                          1 wp
5. Grand Cru 4                     1 wp
6. Boule Union Thamen 1    1 wp
7. Les Boules Fleuries 4      1 wp

Het eerste wedstrijdpunt is dus binnen en nu doorstomen. De volgende speeldag is op 19 oktober. Bij goed weer wordt deze wedstrijd weer op het terrein aan de Vuurlijn gespeeld. Bij slecht weer of slechte weersvoorspellingen wordt er uitgeweken naar de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven.