• Meten voor het punt

    Boule Union Thamen
  • Evaluatie van het resultaat

    Boule Union Thamen

Gelijkspel voor Boule Union Thamen

13-01-2020, 11:44 | Lezersnieuws | Henk

Op 11 januari startte de tweede helft van de Nationale Petanque Competitie.

Het team van Boule Union Thamen speelde een thuiswedstrijd tegen de koploper De Vaste Voet.

Er werd weer gespeeld in de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven.

Zes leden en de arbiter trokken naar Bodegraven voor deze ontmoeting en vast van plan de tegenstander te verslaan na het verlies in de eerste ontmoeting.

De vaste samenstelling van de drie doubletten voor de eerste ronde bleek niet het gewenste effect te hebben. Alleen de equipe Niels van Diemen/Ruud Vaessen winsten hun partij te winnen, waardoor het team met een 2-1 achterstand de triplettenronde inging. Ook nu werd er gespeeld in de standaard triplettensamenstelling, een mannenequipe (Harry v/d Dungen, Niels en Ruud) en een vrouwenequipe (Ina Hoekstra, Bel Bloemers en Wilma Buchner). De dames lieten er geen gras over groeien en kwamen al snel met 13-3 overwinning van de baan. De mannen hadden het een stuk moeilijker, maar pakten toch een 13-12 overwinning. De opdracht voor de afsluitende speelronde was nu twee van de drie partijen winnen voor de totaalwinst. Helaas kon de equipe van Nel en Wilma geen winst pakken (7-13).

De partij ven Ina en Harry leek op winst uit te lopen. Maar op een stand van 11-7 volgde in twee werpronden vijf punten door tweemaal een ongelukkig schot van de tireur van BUT. In de volgende werpronde scoorde De Vaste Voet het dertiende punt. De druk lag nu op de equipe Niels en Ruud, die voor de zesde keer samenspeelden. Winst was nodig om er een gelijkspel uit te halen. Ook in deze partij waren de equipes aan elkaar gewaagd, maar het was de equipe van BUT die de winst pakte (13-11).

Gelijkspel, 4-4, dus. In Bodegraven speelde ook het tweede team van OSB. Hun tegenstander was het onderaan staande Grand Cru ’82, dat zaterdag 18 januari de tegenstander van BUT is. Deze ontmoeting vindt plaats in de accommodatie van Grand Cru in Leidschendam.