• Het muizentrappetje onthuld

    Huib Vogelaar
  • Gezellig druk op de baan

    Huib Vogelaar
  • Ook nu weer vaak gemeten

    Huib Vogelaar

Kouwe Klauwentoernooi in het zonnetje.

19-01-2020, 21:51 | Lezersnieuws | Henk

In de tweede helft van januari wordt bij Boule Union Thamen altijd het Kouwe Klauwentoernooi gespeeld voor clubleden. Het kan dan koud en guur zijn, sneeuw op de banen liggen of de zon kan schijnen. Op 19 januari was dat laatste het geval. Negentien leden schreven in. Het was jammer dat er geen nummer twintig was, want nu speelden in elke van de drie speelronden drie tripletten en zes doubletten. Nu is dat geen probleem, want een doublette speelt met drie boules per speler, dus zes in totaal. In een triplette speelt elke speler met twee boules, dus ook zes in totaal. Om 11 uur werd het toernooi op een bijzondere wijze geopend. In het clubblad van de vereniging was dialoog ontstaan over muisjes op de banen. Een verschijnsel door de zachte winter en een schrik voor sommige leden. Opgemerkt werd dat een muizentrappetje goed zijn, zodat de muisjes over de afbakening heen konden. Op deze toernooidag werd het muizentrappetje officieel geopend met beschuit met muisjes en een echte onthulling.

Na deze happinging ging het toernooi van start. Het weer was prachtig en de temperatuur eigenlijk best aangenaam. Tijdens de tweede speelronde was er een wolk, die even wat druppels los liet, maar geen invloed had op het verloop van het toernooi. In de derde speelronde werd het toch iets frisser door het zakken van de zon, maar om kwart over drie kon iedereen het warme clubgebouw opzoeken voor de prijsuitreiking en een hartversterking in de vorm van een kruidenbitter. Drie spelers bleven ongeslagen en kregen een kouwe hand van gips en een bos bloemen.

Er werd daarna nog geruime tijd nagepraat over de gebeurtenissen van de dag.

De top tien van de eindstand:

                                           W      S

1     Ton Boersma                3      26

2     Ria van Beek                3      20

3     Joan van Rekum           3      18

4     Angèle Smit                  2      16

5     Hans van de Wal          2      8

6     Ans Bouwmeester         2      5

7     Harry van den Dungen  2      5

8     Hein Bloemers              2      4

9     Tom Simonis                2      3

10   Ina Hoekstra                 2      1

Het volgende clubtoernooi is op 9 februari. Dit is het Valentijntoernooi en wordt gespeeld door vaste doubletten, die ook weer drie ronden spelen.

Intussen gaan de clubavonden op dinsdag en donderdag (19.30 u) en de clubmiddag op woensdag (13.30 u) gewoon door op de accommodatie aan de Vuurlijn. U bent van harte welkom om eens een balletje te komen gooien. De vereniging beschikt over voldoende boules, die gebruikt kunnen worden.