• BVA V16

    Petra Willers

Basketbal Aalsmeer damesteam

18-11-2019, 07:19 | Lezersnieuws | Petra

Sinds lange tijd heeft Basketbal Vereniging Aalsmeer weer een damesteam in de jeugd spelen. Het vrouwen onder 16 team bestaat uit een leuke groep jonge dames die hun eerste jaar in deze leeftijdsklasse spelen. Sommige dames spelen dit seizoen zelfs hun eerste seizoen en hebben net de eerste wedstrijden van hun carrière. Binnen het team heerst een gezellige sfeer en de meiden hebben elkaar vriendschappelijk ook goed weten te vinden.

 Op het veld zijn ze zich ook, zoals verwacht, ontzettend aan het ontwikkelen. Er worden wedstrijden gespeelt tegen tegenstanders die al jaren met elkaar spelen en ontzettend geroutineerd zijn met elkaar. Ondanks dat zie je het damesteam elke wedstrijd ontzettend groeien. Ze weten elkaar steeds beter te vinden en het loopt allemaal steeds makkelijker. Lastig is dat er nog weinig meisjes in het team zitten en elke wedstrijd gestart wordt met net genoeg spelers. Desondanks dat zie je het elke wedstrijd beter en beter gaan. Zowel het team als individueel zitten zij in een enorme lift. Tijdens de trainingen wordt door de spelers en door de twee coaches hard gewerkt en veel geoefend; vooral op de verdediging voor tijdens de wedstrijden.

 Tijdens de wedstrijden zie je dan ook dat dit steeds meer wordt toegepast en zie je dat het steeds beter loopt in de verdediging. Ook de aanval wordt veel geoefend tijdens de trainingen en wat je ziet tijdens de wedstrijden is dat ze elke wedstrijd steeds meer weten te scoren en de tegenstander er steeds meer van weten te weerhouden om te scoren. Wedstrijden worden nog niet gewonnen, maar de standen liggen steeds minder ver van elkaar en dat maakt het natuurlijk een stuk leuker!

 Al met al is het een ontzettend leuk team om te zien en om in te spelen. Voor de kerst zijn er nog drie wedstrijden waarvan twee wedstrijden thuis. Lijkt het je leuk om kennis te maken met het team of om te proberen of je het leuk vindt om met ons damesteam onder zestien jaar? Kom meetrainen op dinsdag om 18:30 uur in sportcentrum de Waterlelie en op donderdag om 18:30 uur in sporthal de Bloemhof.