Dieren

AALSMEER Op Manege Haastrecht is afgelopen zaterdag een nieuw pensionpaard op stal komen staan, die tekenen had van de besmettelijke bacterie droes en mogelijk influenza (paardengriep). Dinsdagavond kreeg de manege de uitslag van de dierenarts dat het paard beide ziektes onder de leden heeft. Dat betekend dat de stal 'op slot gaat' en dat er...
AALSMEER Aan de Thailandlaan in Aalsmeer heeft de dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland 23 besmeurde ganzen aangetroffen op twee verschillende plekken. Het verenpak is 'lek' door een nog onbekende substantie. De dieren zullen door de dierenambulance opgevangen worden. 
Advertorial
Er zijn verschillende manieren waarop je aandacht kunt besteden aan je uiterlijke verschijning. Je kan je leuk kleden door items te dragen die echt bij je passen of je...
AALSMEER Bert Snijder zag deze vogel staan bij het water aan de Vlinderweg. Hij vraagt zich af wat dit voor vogel is. Een witte reiger? Of misschien een Kraanvogel? Wie het weet mag het zeggen.
AALSMEER Stichting Bijenvrienden is op zoek naar scholen in Aalsmeer die gastvrij voor de wilde bijen willen zijn. Scholen kunnen bij de Stichting een gratis bijenhotel aanvragen.
KUDELSTAART De Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland heeft afgelopen weekeinde in Kudelstaart een zwaan op moeten halen. De watervogel had een ernstige groeiachterstand, omdat hij teveel brood had gegeten. 
AALSMEER Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland is dringend op zoek naar chauffeurs. Het betreft een vrijwillige functie, maar de dierenambulance benadrukt dat zij op zoek zijn naar mensen die zich voor langere tijd willen binden aan de stichting. 
SCHIPHOL Vogels rondom luchthavens zijn agressiever en zingen alsof ze gehoorverlies hebben. Dat concluderen wetenschappers van de Universiteit Leiden en Manchester Metropolitan University in een gezamenlijk onderzoek.
OUDER-AMSTEL Wespen zijn nuttige beestjes, want ze smullen van muggen, vliegen en andere plaaginsecten. Van zoetigheid en vlees houden ze ook en dat vinden ze vaak in de buurt van mensen. Milieu Centraal zet vijf tips op een rij tegen wespenoverlast.
AALSMEER In het sierwater Hornmeer is botulisme geconstateerd. Daarvoor waarschuwt de gemeente Aalsmeer. Botulisme is voedselvergiftiging die wordt veroorzaakt door de botulismebacterie, vooral na een langdurige periode van warm weer. Door dieren die dood zijn en die in warm water liggen groeit de bacterie snel. Dieren krijgen botulisme door...