Natuur en milieu

AALSMEER Aalsmeerder Gert Karssing sprak dinsdagavond 10 december bij de Zin-Inn over slijmen en zwammen. Deze fascineren hem enorm. Hoe ze groeien, waar ze van leven maar ook hoe ze zich verspreiden en hoe ze er uit zien. Karssing: "Je moet op oud hout zoeken daar komen ze allemaal voor." Zijn passie brengt hij met zoveel enthousiasme over...
Rapport participatie beleid vastgesteld
Advertorial
Er zijn verschillende manieren waarop je aandacht kunt besteden aan je uiterlijke verschijning. Je kan je leuk kleden door items te dragen die echt bij je passen of je...
NOORD-HOLLAND De provincie Noord-Holland heeft de beleidsregel over stikstof op bepaalde punten aangepast. De koppeling met dierrechten is losgelaten en ondernemers mogen de vergunde stikstofruimte van stallen of productiehallen die daadwerkelijk zijn gebouwd en in gebruik zijn genomen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen.
AALSMEER Pletten is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Met die boodschap wil grondstof- en duurzaam energiebedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen uitdagen om de komende maand dozen te pletten via de campagne #pletjepakketje. Oude kartonnen dozen zijn namelijk prima te recyclen. Dat lukt het best als ze plat de papiercontainer bereiken.
KUDELSTAART Na de online enquête en de bewonersbijeenkomsten, was het de afgelopen weken de beurt aan de kinderen om mee te denken over het nieuwe 'van afval naar grondstof'-beleid. Op basisschool de Graankorrel in Kudelstaart kregen groep 6/7 en groep 7/8 op donderdag 28 november de laatste gastlessen over afval. Hiermee is de participatie...
AALSMEER Kom maar op met goede oplossingen voor milieu- en klimaatproblemen! Dat was de uitdaging die de Milieubende Aalsmeer meekreeg bij het bezoeken van zes scholen in Aalsmeer. De Milieubende daagde op hun beurt de kinderen uit om Milieuhelden te worden.
KUDELSTAART Gert Ubink geeft donderdag 28 november om 20.00 uur een dialezing bij Groei & Bloei in Buurthuis Hornmeer. Ook niet-leden zijn welkom.
SCHIPHOL Een actie waarbij Greenpeace mensen oproept om sms'jes naar Schiphol te sturen met vragen over het klimaat, heeft volgens de milieuorganisatie succes. De luchthaven is de afgelopen weken meer dan 10.000 keer benaderd met de vraag wanneer er een klimaatplan verschijnt.
AALSMEER (ANP) Minister Carola Schouten (Natuur) komt niet met een verbod op de verkoop van de schadelijke Japanse duizendknoop, meldt de stichting Platform Stop Invasieve Exoten. Ook in Aalsmeer is deze plant te vinden, zo werd onlangs duidelijk uit vragen van GroenLinks.