Verkeer en Vervoer

SCHIPHOL (ANP) Ruim een op de drie vliegtuigen die vanaf Schiphol vertrekken (38 procent), vliegt niet verder dan 750 kilometer. Royal HaskoningDHV heeft dat becijferd in opdracht van Greenpeace. Londen is veruit de populairste bestemming op korte afstand om naartoe te vliegen, ook vanaf de andere Nederlandse luchthavens. Dagelijks vertrekken...
AALSMEER Binnen de Omgevingsraad Schiphol (ORS) zijn afgelopen week afspraken gemaakt over twee concrete maatregelen om hinder van de luchtvaart te beperken. Dat meldt het overlegorgaan zelf op zijn website. Het gaat om het vliegen van een vaste bocht tussen Rijsenhout en Leimuiden en een vaste naderingsroute in de nacht naar de Zwanenburgbaan.
Advertorial
Er zijn verschillende manieren waarop je aandacht kunt besteden aan je uiterlijke verschijning. Je kan je leuk kleden door items te dragen die echt bij je passen of je...
SCHIPHOL (ANP) De Nederlandse luchtvaartsector kan de komende jaren duizenden nieuwe banen creëren en miljarden meer bijdragen aan de economie door zijn concurrentiepositie te versterken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een rapport over de luchtvaart in ons land.
AALSMEER De informatieavond over de aanleg van de HOVASZ en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg trok dinsdag veel belangstelling. Logisch, want hoe je het wendt of keert, we krijgen er allemaal mee te maken.
SCHIPHOL (ANP) Er moet snel duidelijkheid komen over de 'beheerste groei' van het het aantal starts en landingen op Schiphol. Dat schrijven ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
AALSMEER Het aantal verkeersdoden op kruispunten neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vorig jaar telde de politie in heel Nederland 172 dodelijke ongevallen. Een jaar eerder waren dat er nog 157. Kruispunten zijn sowieso gevaarlijk: in de afgelopen drie jaar raakten bij 16.000 ongelukken mensen gewond.
AALSMEER Wie morgen op de Uiterweg moet zijn, moet rekening houden met extra vertraging bij de Aardbeienbrug. Er vinden namelijk donderdag 14 november overdag werkzaamheden plaats. De aanrit naar de omleidingsbrug vanaf het dorp wordt verbreed en geasfalteerd. Het verkeer kan er met enige hinder gewoon langs.
AALSMEER De gemeente Aalsmeer heeft een filmpje laten maken over de overlast die inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart ervaren van luchthaven Schiphol. In het filmpje, dat is gemaakt op initiatief van de gemeenteraad, komen een aantal inwoners aan het woord over de overlast
AALSMEER Hoog bezoek voor Aalsmeer vandaag. Een aantal leden van de Tweede Kamer komt vandaag praten over de overlast die inwoners van de gemeente ervaren van luchthaven Schiphol.