• Arjen Vos

Aanleg nieuwe rotonde Dreef/Zwarteweg

AALSMEER Bij de Dreef en rotonde Zwarteweg zijn vanaf vrijdag 16 maart voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van funderingslagen.

Verkeer wordt niet omgeleid, wel is er een wegversmalling, waardoor auto voor auto langs de werkzaamheden kan rijden. De rotonde Dreef / Zwarteweg krijgt een nieuwe deklaag. Deze asfalteringswerkzaamheden staan gepland voor zaterdag 24 maart. In de vroege ochtend starten de frees- en asfalteringswerkzaamheden op de rotonde. Daarna volgt de Dreef.

Het verkeer zal door middel van verkeersborden ter plaatse worden omgeleid via de tijdelijke bouwweg op het voormalige VVA-terrein/bij FC Aalsmeer. De in- en uitritten van de bouwweg komen aan de Dreef recht tegenover de Waterhoenstraat; aan de Zwarteweg tussen de kruising N196/Zwarteweg en de inrit van de brandweer. Met borden staat de omleiding aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden aan de Dreef is Sportcentrum 'de Waterlelie' en tankstation Tango via de omleiding bereikbaar. Hiervoor zijn verkeersbegeleiders aanwezig om het verkeer te begeleiden. De bussen 172 en 340 van Connexxion rijden deze zaterdag een aangepaste route. Raadpleeg hiervoor de site van Connexxion, www.connexxion.nl.